Porsche Cayman GT4 CS Track Experience

Hans Van de Ven, promotor van de Porsche Sprint Trophy Benelux, lanceert een nieuw project met de bedoeling de trackday rijder dichter bij de races te brengen. In samenwerking met Porsche Motorsport, Porsche Centre Antwerpen en Porsche Centre Mechelen zet de promotor 2 Porsche Cayman GT4 Clubsport in voor dit activatieprogramma.

Met het programma rond de Cayman GT4 CS wordt er een ontbrekende schakel toegevoegd aan de gekende Porsche Motorsport Piramide. Het is bekend dat heel veel Porsche eigenaars regelmatig naar het circuit trekken om zich uit te leven. Op de openbare weg wordt dit alsmaar moeilijker en dus vormt deze categorie van rijders de onderste trede van de piramide.

Porsche Cayman GT4 CS Track Experience, Hans Van de Ven, Porsche Centre Antwerpen, Porsche Centre Mechelen

“Om van de trackdays onmiddellijk over te stappen naar deelnemen aan races is voor veel rijders een heel grote stap. Ze blijven meestal hangen in het trackday circuit, amuseren zich rot maar velen blijven ook een beetje op hun honger zitten. Een Porsche is een super trackday auto maar op gegeven moment bots je op de limieten van de auto en van de banden. En dan is het aan ons om de honger van deze klanten te stillen!

De Porsche Cayman GT4 CS is uitgerust met tal van rijhulpsystemen zoals ABS en tractie controle. Op die manier kan de rijder geleidelijk wennen aan de auto en het rijden op slicks. In de Porsche Cayman GT4 CS Track Experience voegen we er een begeleidingstraject van 4 verschillende niveaus aan toe. Er wordt steeds beroep gedaan op een ervaren coach die mee in de wagen zit en communiceert met de piloten.

Het laatste niveau bereidt de rijder voor op een mogelijke deelname aan de races van de Porsche Sprint Trophy Benelux. Belangrijk hierbij is dat we geen concurrentie willen zijn voor onze race teams. Wij vissen veel dieper. Wij mikken vooral op de particuliere klant terwijl de meeste racing teams zich focussen op rijders die al een race-licentie hebben. Het is dus onze bedoeling om meer vis in hun vijver uit te zetten“ lacht Hans.

Porsche Cayman GT4 CS Track Experience, Hans Van de Ven, Porsche Centre Antwerpen, Porsche Centre Mechelen

Erik Michiels, Managing Director van Porsche Centre Antwerpen en Porsche Centre Mechelen treedt Hans bij : “ Er zitten heel wat potentiële gentleman racers tussen onze klanten. Wij hebben een heel sportief cliënteel dat geregeld op circuit te vinden is of die met ons naar de Porsche Ice Experiences in Finland gaan. Regelmatig krijgen wij vanuit onze klantenkring de vraag naar doorgedreven track experiences. Toen Hans bij mij kwam aankloppen met het idee van de Cayman GT4 CS Track Experience ben ik direct mee op de kar gesprongen. Wij kennen elkaar al lang en zijn met onze Porsche concessies ook partner bij Petrolhead Days. Voor de meeste van onze klanten zijn de Petrolhead Days meestal het eerste contact met het circuit. Ik ben heel blij dat we met de Porsche Cayman GT4 CS Track Experience nu de volgende stap kunnen zetten in de Porsche beleving op circuit.”

De Porsche Cayman GT4 CS Track Experience bestaat uit 4 verschillende niveaus en wordt georganiseerd op de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps. Op maat gemaakte particuliere- of B2B programma’s zijn uiteraard bespreekbaar, zelfs op andere circuits.

Foto’s met dank aan Curbstone Events.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws