Pole voor Kobayashi in de Hypercar, Estre schittert in LMGTE Pro

Kamui Kobayashi start deze namiddag van op de pole in de openingsmanche van het FIA World Endurance Championship 2021, de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps, en schrijft met een allereerste pole voor een Hypercar toch wel een klein beetje autosportgeschiedenis.

In een tijd van 2:00.747 was de #7 Toyota Gazoo Racing GR010 Hybrid een fractie van een seconde, 0.519 om precies te zijn, sneller dan de zusterwagen, de #8 van Kazuki Nakajima. De derde tijd algemeen en bijgevolg de snelste tijd in LM P2 was er voor de #22 United Motorsports Oreca.

FIA WEC, Spa-Francorchamps, Kevin Estre, Porsche

In LM GTE Pro gaf Kevin Estre iedereen het nakijken. In de #92 Porsche 911 RSR-19 (Porsche GT Team) reed Estre een rondje Spa-Francorchamps in een tijd van 2:11.219 sec. en was daarbij 1.132 sec. sneller dan de #52 AF Corse Ferrari 488 GTE EVO met Miguel Molina aan het stuur. Richard Lietz reed de derde tijd in de #91 Porsche.

FIA WEC, Spa-Francorchamps, Aston Martin

De #33 TF Sport Aston Martin Vantage was dan weer de primus in de LM GTE AM met een tijd van 2:14.660 sec.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam met een tijd van 2:03.516 sec. in de #28 JOTA Sport Oreca niet verder dan een negende tijd algemeen, zesde in de LM P2 klasse.

Team WRT parkeerde de #31 Oreca 07 Gibson met Frijns, Habsburg-Lothringen en Milesi op een 13de plaats algemeen en 10de binnen de LM P2 klasse met een tijd van 2:03.915 sec.

Klik hier voor het officiële programma.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws