Rallysprokkels

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe staan tijdens het weekend van 6 tot en met 8 mei aan de start van de Targa Florio in Italië. Het Belgische team wil verder ritme opdoen op asfalt, later dit seizoen staan nog drie wedstrijden op asfalt gepland: Ieper, Spanje en Japan.

Ook Ole Christian Veiby komt er aan de start in een Hyundai i20WRC ingezet door 2C Competition. De Noor is op dit eigenste moment aan het deelnemen aan de Rali Terras D’Aboboreira waar hij na 2 proeven aan de leiding staat in een Hyundai i20 R5. (stand)

M-Sport is reeds volop aan het testen met de wagen voor 2022 met zicht op het hybride WRC tijdperk. Adrien Fourmaux en Matthew Wilson mochten richting Spanje trekken om kilometers te bollen.

Oliver Solberg doet een stapje terug naar het WRC2 tijdens de komende wedstrijd in Portugal na zijn WRC debuut in Finland. Net als Veiby komt hij er aan de start in een officiële Hyundai i20 R5.

Hyundai Motorsport maakte zijn drie teams bekend voor Sardinië, naast Thierry Neuville en Ott Tänak zien we ook Dani Sordo aan het stuur draaien van een i20WRC.

Ook Toyota Gazoo Racing WRT blijft niet bij de pakken zitten, het team is volop aan het testen in Portugal. Hieronder een aantal beelden van Kalle Rovanperä die na zijn crash in Kroatië terug vertrouwen kon opdoen achter het stuur.

De deelnemerslijst voor de vierde wedstrijd van 2021 in het WRC kan rekenen op heel wat kleppers, je kan ze hier bekijken.

Foto: Jaanus Ree Red Bull Content Pool

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws