Red Ant Racing dit seizoen actief in Porsche Carrera Cup Benelux en Belcar Endurance Championship

Nadat Red Ant Racing een week eerder al aan de slag was tijdens de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux in de Ardennen, stond het team dit weekend aan de start van de eerste manche van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. Het team zet dit seizoen twee wagens in: de Porsche 992 GT3 Cup voor de jonge beloften Ayrton en Yannick Redant, samen met vader Bert Redant, tevens teammanager van Red Ant Racing. Zij doen het in GTA. Sven Van Laere, Sem Geerts en Davy Vandekerckhove bemannen dan weer de Porsche Cayman GT4 in de klasse GTB. De eerste race van het nationale kampioenschap werd er één met hoogtes en laagtes voor het team met basis in Zaventem.

New Race Festival, Circuit Zolder, Porsche, Red Ant Racing, Steelduxx

Red Ant Racing is één van de meer jongere teams in de nationale autosport en dit seizoen zien we de structuur van de familie Redant in twee hoogstaande competities.

Bert Redant (teammanager): “Enerzijds verlenen wij onze diensten aan Team PGZ in de Porsche Carrera Cup Benelux, waar we twee wagens inzetten, de Porsche 992 van Xavier Maassen en een gelijkaardige wagens voor het duo Ad Geerts en Luc Vanderfeesten. In het Belcar Endurance Championship racen we volledig onder onze eigen vlag en ook daar doen we het dus met twee wagens, de Porsche 992 GT3 Cup en de Porsche Cayman GT4. Dat zijn ook de wagens die we tijdens de 24 uur van Zolder zullen inzetten.”

New Race Festival, Circuit Zolder

Zolder was afgelopen weekend de uitvalsbasis voor het team, met een wedstrijd van 180 minuten als opener van het Belgische uithoudingskampioenschap, Belcar. Tijdens de kwalificaties zette het team een knappe tweede tijd in GTA neer, als snelste Porsche en net achter de veel krachtigere Lamborghini Super Trofeo. De Cayman was ‘best of the rest’, achter de dikke GT’s en de open prototypes.

Sven Van Laere (Rijder, Cayman): “Als enige deelnemer in de klasse GTB focussen wij op andere zaken dan de klasse. Het is jammer dat er maar één auto is aangetrokken, maar goed, het is nu zo. We willen zo goed mogelijk presteren bij de GT-wagens in het algemeen en over één ronde is dat niet evident, maar in een wedstrijd kunnen we wel opschuiven. Ook moeten we voor alle toerwagens blijven. Hoe langer de races duren, hoe beter voor ons en ik denk dat we tijdens de 24 uur van Zolder zeker een mooi resultaat kunnen neerzetten.”

New Race Festival, Circuit Zolder

Dat mooie resultaat kwam er al in Zolder, met een negende plaats algemeen, net achter het podium in GTA, de veel krachtigere GT-wagens. Het trio Sven Van Laere, Sem Geerts en Davy Vandekerckhove reed een foutloze en strategisch sterke race en eindigde in het zog van een Lamborghini die zowat het dubbele vermogen heeft.

Voor Bert, Yannick en Ayrton Redant eindigde de wedstrijd voortijdig na een te vermijden wedstrijdincident.

Ayrton Redant: “Ik ging in de ‘rea’ voorbij aan een concurrent, maar die zag mij niet en toen ik naast zijn auto zat, stuurde hij plots in. Onze Porsche 992 was vooraan geraakt en de radiator was beschadigd, dus dat was het dan. Ik ben ervan overtuigd dat wij voor de zege zouden meespelen…”

De volgende race van de Porsche Carrera Cup benelux vindt plaats op 15 en 16 mei op de Red Bull Ring en een week later trekt het Belcar Endurance Championship richting Duitsland, naar Hockenheim.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws