Nicola Stampaert met R5!

Nicola Stampaert is een relatief onbekende naam in rallymiddens. Na een voorzichtige aanloop twee jaar terug, werden de plannen voor 2021 alvast serieus bijgeschroefd.

De Oost-Vlaamse zaakvoerder had na een loopbaan in de motorsport in 2019 voor enkele rally’s aan het stuur van een Ford Fiesta R2. Hij nam hiermee deel aan een tiental wedstrijden, met toch enkele podiumplaatsen in de klasse als resultaat.
Nicola Stampaert doet ons zijn verhaal: “We namen deze winter het besluit om een nieuwe wagen aan te kopen , een Ford R5 Evo2 , een 4×4 wagen met 310 pk waarmee we van start zullen gaan bij de elite categorie van de Belgische rallysport.
De wagen zal onderhouden worden in de ateliers van Scratch Motorsport. Deze lente werkten we reeds 2 succesvolle testen af, in Mettet en Bilstain (Verviers).
We werden hierbij gecoacht door de Nationale kampioen van 2017, Vincent Verscheuren , die ons op korte tijd veel bijleerde. Het gevoel zat goed en we kijken met vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd, die gepland staat komend weekend in Binche. Het is natuurlijk heel anders acteren met dergelijke R5, met andere wegligging, een veel hogere snelheid, en ook de vierwielaandrijving maakt een groot verschil.

Deze staat aanstaand weekend 16 Mei gepland in Binche. Nadien volgen nog een rijkgevulde kalender, met alle proeven van het BRC, de West-Vlaamse regionale rally’s en half augustus onze eerste WRC-rally in Ieper.”

In Estinnes-Binche, ter gelegenheid van de rallysprint Memorial Balou, komen zondag overigens nog heel wat Vlaamse piloten aan de start. Een kleine greep uit het deelnemersveld: Kurt Boone(Mitsubishi Evo10), Steve Bécaert(Ford Fiesta R5 Evo2),
Erik Degeling, Cedriek Merlevede, Danny Kerckhof, Gregory Van Overveldt, Serge Vervondel en Patrick Schrooten, allen op BMW, Matthias Delplace(Opel Adam R2) en Johnny Poelmans met de Mirage Proto.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws