For those about to race, NWES salutes you

Maar liefst 30 NASCAR-bolides en zo’n 50 coureurs zakken het komende weekend af naar Valencia waar op het Circuit Ricardo Tormo de start wordt gegeven van het nieuwe ‘NASCAR Whelen Euro Series‘ (NWES) seizoen. De afgelopen jaren zagen we thans redelijk wat landgenoten zoals Stienes en Bert Longin, Marc Goossens, Dylan Derdaele, Guillaume Deflandre, Guillaume Dumarey, Jerry de Weerdt, … in betreffende serie racen, maar voor 2021 is dat aantal aanzienlijk geslonken. Ook het Hasseltse PK Carsport van Anthony Kumpen heeft zich dit jaar verrassend uit het kampioenschap teruggetrokken, maar het is wel al zeker dat we de #11 Chevrolet Camaro in oktober in Zolder aan de start zien tijdens het American Festival.

“Het lijkt op dit moment voor PK Carsport wel de omgekeerde wereld. We zitten al ruim een jaar te worstelen met dat virus dat allerhande beperkingen met zich mee bracht en brengt, maar in feite hebben we het nog nooit zo druk gehad,” aldus Anthony Kumpen. “Laat me duidelijk stellen, het feit dat we dit jaar niet meedoen in de NWES vind ik heel erg vermits ik er een grote fan van ben, maar het was gewoonweg niet haalbaar. We rijden in het Belcar Endurance Championship, de GT2 European Series, de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, de Passione Ferrari Club Challenge, … noem maar op. We hebben gekeken of we het NWES er nog bij kregen, maar de regelingen van de eerder genoemde series waren sneller in orde en dan moet je keuzes maken. Nu, één van beide Camaro’s staat al op punt hoor en het nazicht van de andere volgt binnenkort. Maar, we starten natuurlijk wel in Zolder en wellicht ook in Italië en dit al zeker met één wagen voor Stienes. Met de inzet van de #24 zijn we nog bezig,” besluit een gedreven Anthony Kumpen.

Op de deelnemerslijst van de races in Valencia staan nog drie Belgen. In de categorie EuroNASCAR Pro zien we in de #66 Chevrolet Camaro van het Oostenrijkse DF1 Racing Patrick Lemarie. Ook Marc Goossens zien we bij DF1 Racing aan het stuur van een Chevrolet Camero, hij krijgt het nummer 77 op de deuren geplakt.

“Klopt, ik rij het volledige kampioenschap,” aldus Marc Goossens die eigenlijk op de valreep te kennen geeft om terug in het NWES te starten. “De afgelopen winter heb ik veel nagedacht over een eventuele deelname aan de NASCAR Whelen Euro Series want de interesse is er altijd wel geweest natuurlijk. Bijgevolg heb ik bij meerdere teams gesprekken gevoerd maar de deal met DF1 Racing werd nog maar pas beklonken en daar ben ik blij om natuurlijk. Of ik titelambities heb? Wie heeft die niet? Ik probeer uiteraard altijd te winnen maar we gaan even met de twee voeten op de grond blijven want zonder ook maar enige vorm van voorbereiding, omwille van die zeer late beslissing, gaan we kijken hoe de races dit weekend verlopen.”

Marc Goossens, NASCAR Whelen Euro Series, NWES, Circuit Zolder

In de EuroNASCAR 2 racet de jonge Simon Pilate eveneens met de #66, hij deelt deze wagen met Lemarie.

Simon Pilate, DF1 Racing, NASCAR Whelen Euro Series

EuroNASCAR Pro met veel favorieten van wereldklasse

Het startveld in deze klasse is met topcoureurs van wereldklasse wederom indrukwekkend te noemen. Alon Day, vorig jaar nog uitkomend voor PK Carsport en drievoudig kampioen, keert terug naar CAAL Racing. De Israëliër zal ongetwijfeld een vierde titel op zijn palmares willen bijschrijven. Velen zullen dit willen verhinderen waaronder voormalig wereldkampioen F1, Jacques Villeneuve of Loris Hezemans, de kampioen van 2019. Maar er liggen er nog op de loer: Frederic Gabilon, Nicolo Rocca, Gianmarco Ercoli, onze landgenoot Marc Goossens, … of misschien een van vijf kampioenen uit de EuroNASCAR 2 die nu in de Pro-klasse starten.

EuroNASCAR 2 met veel opkomend talent

Het meest onvoorspelbare kampioenschap is toch wel de EuroNASCAR 2 waar de jonge Duitser Tobias Dauenhauer als favoriet naar voren geschoven wordt. Maar hij zal zijn best moeten doen want er staat heel wat jong talent te wachten om zijn plaats in te nemen. Eén van die jonge talenten is ongetwijfeld onze landgenoot Simon Pilate die vorig jaar nog onder de vleugels van Jacques Villeneuve reed bij Feed Vict Racing. Pilate sloot zijn laatste race vorig seizoen op het Circuit Ricardo Tormo nog af op een mooie zesde plaats, al strijdend voor het zilver.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia, Marc Goossens

Zowel de kwalificaties als de races zullen live uitgezonden worden. Foto’s met dank aan DF1 Racing (facebook) en Bart Dehaese.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws