Guelinckx en Longin als één van de favorieten naar Hockenheim

Het autosportseizoen zit ondertussen op kruissnelheid. Ook de Fanatec GT2 European Series is al aan zijn tweede afspraak toe: volgende zaterdag worden op de Hockenheimring twee races over 50 minuten afgewerkt. Peter Guelinckx en Bert Longin trekken met hun Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport als co- leiders richting Duitsland.

Het zijn drukke weken voor Peter Guelinckx, en niet alleen op zakelijk vlak. De Limburgse ondernemer, die samen met Stienes Longin ook in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux aan de slag gaat, is in Hockenheim aan het tweede van drie opeenvolgende raceweekends toe.

Fanatec GT2 European Series, SRO Motorsports, PK Carsport, Audi, Peter Guelinckx, Bert Longin

“Ja, mijn agenda is goed gevuld”, stelt Guelinckx met een brede glimlach. “Maar dat is ook een bewuste keuze. In deze fase van mijn autosportactiviteiten (Guelinckx is aan zijn allereerste volledige autosportseizoen toe, red.) is het goed om zoveel mogelijk te rijden, want zo krijg ik sneller alle aspecten van de racerij onder de knie.”

Bert Longin helpt zijn kompaan daar graag bij. Na de succesvolle seizoensopener in de Fanatec GT2 European Series in Monza – met een vierde plaats en een overwinning als resultaten – werkte het duo op het circuit van Spa-Francorchamps nog een testsessie af.

“Kwestie van de afstellingen van de wagen wat bij te schaven”, legt Longin uit. “Door de BoP voor Hockenheim moet onze Audi R8 LMS GT2 een centimeter omhoog en krijgen we ook 25 kilogram extra in de wagen. Niet dat ik me daar grote zorgen over maak, maar je bent er maar beter op voorbereid. Daarom was het ook handig – en heel vriendelijk van zijn kant – dat we tijdens die test beroep konden doen op Dries Vanthoor. Hij heeft ons goed geholpen om het potentieel van de auto volledig te benutten. Bovendien kunnen we altijd rekenen op onze teambaas Anthony Kumpen, en dat zorgt wel voor mentale rust.”

Fanatec GT2 European Series, SRO Motorsports, PK Carsport, Audi, Peter Guelinckx, Bert Longin

Peter Guelinckx mag volgend weekend dan wel als rookie aan de start verschijnen, helemaal onbekend is de Hockenheimring hem niet.

“Enkele weken geleden werd er een SRO-testdag verreden”, legt hij uit. “Helaas werd die voor tachtig procent in de regen afgewerkt. (lacht) Maar in dat anderhalf uur op een opdrogende piste heb ik wel kunnen vaststellen dat het een snelle en indrukwekkende omloop is. Dat we er als één van de favorieten worden beschouwd? Ja, als je een wedstrijd wint, hoort dat er bij, zeker? Ik vind het in ieder geval niet erg. Ik kijk er ontzettend naar uit om in Hockenheim aan de slag te kunnen gaan.”

In de tussenstand van de Fanatec GT2 European Series delen Guelinckx en Longin de eerste plaats met het Amerikaans-Deense duo Patterson-Fjordbach, eveneens actief met een Audi R8 LMS GT2. De kwalificaties worden in Hockenheim op vrijdag afgewerkt, beide races worden op zaterdag (10u30 en 14u05) verreden.

Foto’s met dank aan SRO Motorsports Group.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws