Vol huis voor de Rallye Le Touquet

Volgende week, van 27 tot en met 29 mei, wordt in de omgeving van het Franse Le Touquet de 61ste Rally Le Touquet Pas-de-Calais gereden, een manche meetellend voor het Franse rallykampioenschap. Een aantal Belgen maken de verplaatsing richting Le Touquet.

Op de deelnemerslijst prijken alvast volgende landgenoten:

Jeroen Catelin en Charlotte Deryckere – Renault Clio
Cedric Cherain en Arnaud Smets – Skoda Fabia
Jonas Dewilde en Ward Hanssens – Peugeot 208
Maxime Potty en Loic Dumont – Ford Fiesta
Gilles Pyck en Emile Mourisse – Renault Clio
Niels Reynvoet en Willem Verbeke – Renault Clio
Nyls Stievenart en Stephane Prevot – Citroën C3
Benot Verlinde en Anton Dupan – Renault Clio
Christophe Verstaen en Kris Botson – Ford Fiesta

Op de wachtlijst staan nog enkele Belgen en zeker niet van de minste: Stefaan Prinzie, die de nieuwe Alpine A110 wilde voorrijden, Kurt Boone (Mitsubishi Evo X), Tuur Van den Abeele (Porsche 997 GT3), Nicola Stampaert (Ford Fiesta R5), Chris Vandamme (ook al met een Alpine A110), Vincent Verstraete (Ford Fiesta R4) en Steve Coussaert (Peugeot 208).

Nog meer landgenoten zien we in actie bij de ‘Historic’, namelijk Piet Declercq (Porsche 911 SC), Bjorn Syx, Danny Kerckhof en Christophe Merlevede, allen op BMW M3, Patrick Milleville (Porsche 911 Carrera) en Stephen Vankemmel(Opel Ascona).

De organisatie heeft er alle vertrouwen in dat hun wedstrijd zal kunnen doorgaan, ook al hebben ze nog geen definitief groen licht. Eerder dit jaar werd de rally al uitgesteld en staat nu gepland voor 28 en 29 mei, duimen maar.

Rallye Touquet Pas-de-Calais

De aanwezigheid van publiek is volgens de organisatie niet haalbaar wegens de huidige regelgeving rond Covid-19. De timing werd reeds eerder dit jaar aangepast in het kader van de geldende avondklok bij onze Zuiderburen. Men wil vanuit de organisatie geen risico’s nemen en heeft zodoende de timing behouden.

De deelnemerslijst is er eentje om van de smullen, 200 wagens met heel wat toppers in de R5 klasse.


Foto: FB William Wagner

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws