Drama voor Ott Tänak en Hyundai

Elfyn Evans begon de tweede lus vandaag met een snelste tijd en toonde op deze wijze aan dat hij het gevecht met Dani Sordo vol aan ging. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe waren we op dat moment opnieuw kwijt, technische problemen zorgden ervoor dat de Hyundai binnen bleef op de service. De Brit was een fractie sneller dan Ott Tänak, Sordo moest 3,7s toegeven.

Proef dertien was opnieuw voor Hyundai, Ott Tänak was de snelste voor Kalle Rovanperä. Gus Greensmith verloor op deze proef wat tijd door problemen met het gaspedaal.

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Maar dan proef veertien, drama voor Hyundai! Ott Tänak moest zijn Hyundai aan de kant plaatsen door problemen met de ophanging achteraan. De leider van de wedstrijd en zijn co deden meteen de helmen af en probeerden het issue op te lossen, helaas. Elfyn Evans neemt zo de leiding over van de Est en heeft na deze proef een voorsprong van 16,4s op Dani Sordo. Sébastien Ogier komt zowaar op het podium met slechts 2,5s voorsprong op Katsuta. Kalle Rovanperä diende rechtsomkeer te maken en terug richting service te rijden wegens technische problemen voor de start van proef 14.
Enkel nog de showproef straks.

Stand

Foto: Hyundai Motorsport Media & Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws