Ott Tänak steviger aan de leiding

Ott Tänak kon deze morgen zijn voorsprong uitbreiden ten opzichte van zijn concurrenten, zijn startpositie speelde hier uiteraard in zijn voordeel. Dit doet echter geen afbreuk aan zijn prestatie, drie snelste tijden op rij, goed voor een voorsprong van 19,2s op Elfyn Evans.

De Brit zit in een stevig gevecht met Dani Sordo, het verschil tussen beide heren bedraagt slechts 6,1s. Sébastien Ogier heeft de kloof met Katsuta tot een minimum herleid, slechts een halve seconde voorsprong heeft de Japanner nog in handen.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe kregen problemen met de Hyundai en verloren opnieuw heel wat tijd. De nummer 11 kwam zelfs zestien minuten te laat aan de start van proef nummer elf, juist voor Dani Sordo gingen ze van start. Tactisch spel of niet, wie zal het zeggen.

De reactie van Thierry klonk niet goed in ieder geval: “We hebben problemen en we konden deze niet oplossen tussen de proeven in. We hebben besloten verder te rijden maar het klinkt echt niet goed.”

Stand

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws