Walkenhorst Motorsport snelste tijdens tweede testdag

Vandaag werd de laatste van de twee testdagen in functie van de 73ste TotalEnergies 24 Hours of Spa afgewerkt. 61 wagens (negen merken) kwamen de laatste voorbereidingen treffen voor de etmaalrace die binnen een vijf weken zal plaatsvinden.

Het circuit van Spa-Francorchamps is bijzonder gekend vanwege de sterk wisselende weersomstandigheden. Veel regen op die eerste testdag, maar ook dat had een voordeel want de teams konden dan ook de nieuwste evolutie van Pirelli’s regenband testen.

Maar van regen was vandaag geen sprake en dat maakte dat de snelheid opgevoerd kon worden en de tijden naar beneden getrokken werden. Tijdens de derde sessie, de eerste van vandaag, was het de #34 Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 die het snelste was. In de 32ste ronde werd een tijd van 2:18.798 op de tabellen gezet. De #25 Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT3 reed een quasi zelfde tijd, maar het verschil van 66 duizendste van een seconde deed de Audi op de tweede plaats stranden. Ook de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 wist een tijd onder de 2:19.00 neer te zetten, zijnde 2:18.915. Team WRT in de #32 Audi R8 LMS GT3 en HRT in de #4 Mercedes AMG GT3 besloten de top 5.

Vergelijkbare tijden vielen er in de vierde, de tweede van vandaag, en laatste sessie te noteren. Opnieuw vinden we Walkenhorst Motorsport bovenaan, maar deze keer waren het de teamgenoten in de #35 BMW M6 GT3 die in het tijd van 2:18.621 het snelste waren. De tweede tijd was er voor de #35 Porsche 911 GT3-R van KCMG, Winward Racing werd in de #57 Mercedes-AMG GT3 derde in een tijd van 2:18.679. Maar liefst 15 wagens reden tijden onder die 2:19.00, allemaal liggen ze tussen de 2:18.621 en de 2:18.999. Dat zijn leuke vooruitzichten voor de 73ste TotalEnergies 24 Hours of Spa natuurlijk.

TotalEnergies, 24 Hours of Spa, #Spa24h, Circuit de Spa-Francorchamps, BMW, BMW M4 GT3

Maar eentje was er wel ietsje sneller vandaag want naast de 61 deelnemers reden er ook nog een aantal genodigden rond. De prachtige ‘new kid on the block’ #82 BMW Motorsport BMW M4 GT3 is nog niet gehomologeerd en reed de afgelopen twee dagen zijn eerste rondjes daar op ’s werelds mooiste circuit. Verwacht wordt dat de wagen debuteert, volgend jaar, tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022. De snelste tijd, 2:17.968, van de M4 GT3 werd afgelegd in diens 22ste ronde tijdens sessie vier.

De voorbereidingen voor de 73ste editie gaan uiteraard gewoon door, volgende week mogen we de definitieve deelnemerslijst verwachten alsook de officiële poster van deze 73ste editie.

Ook vandaag maakte Pedro weer prachtige foto’s …

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws