Derde tijd voor Neuville-Wydaeghe op shakedown in Kenia

De laatste keer dat er in het Oost-Afrikaanse Kenia nog rally gereden werd was in 2002 en dat maakt dat niemand van de huidige generatie rijders en copiloten daar ooit gereden heeft. De Fransman Sébastien Ogier, huidig leider in het kampioenschap, liet het gisteren niet aan zijn hart komen en zette in de namiddag op de 5,15 km lange shakedown van de ‘WRC Safari Rally Kenya’ een 3:42.6 op de tabellen en dat was 0.1 sec. sneller dan zijn teamgenoot Elfyn Evans.

Onze landgenoot Thierry Neuville, genavigeerd door Martijn Wydaeghe, volgde op P3, zij waren 1.1 sec. trager dan Ogier. De Spanjaard Dani Sordo pakte op 1.9 sec. van Ogier de vierde plaats, Takamoto Katsuta parkeerde zijn Yaris op de vijfde plaats en dit al op drie seconden van Ogier. Greensmith, Rovanperä, Tänak, Fourmaux en Bertelli vervolledigden de top 10.

WRC, Kenya, Toyota GAZOO Racing WRC, Sébastien Ogier
Foto met dank aan Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

“Deze WRC rally hier in Kenia vormt voor iedereen een enorme uitdaging en we beseffen maar al te goed dat we voor een zeer zwaar weekend staan,” aldus Sébastien Ogier. “De grootste uitdaging voor mij zal de zoektocht worden om een goed en constant ritme te vinden en ik weet ondertussen ook al waar ik kan pushen en waar niet, maar we zijn alvast goed gestart,” besluit Ogier.

Thierry Neuville van zijn kant is ook tevreden over de shakedown. “Ik heb het gevoel dat we een degelijke shakedown hebben gereden waarin we diverse afstellingen hebben kunnen proberen en dat maakte dat het gevoel goed zat wat uiteraard zeer belangrijk is. We zijn er klaar voor!” besluit Thierry.

WRC, Kenya, Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai Motorsport, Koen de Meyere, Johan Depredomme
Foto met dank aan Koen de Meyere & Johan Depredomme (facebook).

Deze namiddag om 13.08 uur (Belgische tijd) gaat de eerste klassementsproef, de Super Special Kasarani met een lengte van 4,84 km van start.

Onder andere Johan Depredomme en Koen de Meyere zijn in Kenia om te genieten van de rally. Op facebookpagina van Johan kwamen we enkele zeer mooie foto’s tegen, gemaakt door Koen. Met dank … en veel plezier daar!

Update … Koen stuurde ons nog enkele foto’s door.

WRC Kenia, WRC Kenya, Toyota GAZOO Racing WRC, Hyundai Motorsport, M-Ford
WRC Kenia, WRC Kenya, Toyota GAZOO Racing WRC, Hyundai Motorsport, M-Ford
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws