De kaarten zijn opnieuw geschud in Kenia

Thierry Neuville mag zich na de eerste dag virtueel leider noemen in de Safari Rally Kenya. Tijdens de tweede ronde in de namiddag moesten Neuville en zijn co-piloot Martijn Wydaeghe wel afrekenen met een lekke band, waardoor de Fin Rovanperä toch even de leiding nam, maar toen kwam de zevende klassementsproef…

De Safari Rally Kenya heeft al heel wat slachtoffers gemaakt, en we zijn nog niet eens halfweg. Het zag ernaar uit dat Thierry Neuville met maar enige tegenstand van Rovanperä de wedstrijd naar zijn hand had gezet. Maar dat was zonder de zevende klassementsproef gerekend. Niet alleen Neuville maar ook Ott Tänak kreeg te maken met lekke banden. Hierbij rees de vraag of onze landgenoot wel de service zou bereiken met twee lekke banden en wat motorproblemen. Kalle Rovanperä hield de druk hoog bij Neuville, maar moest dit bekopen met sortie op de zevende proef.

Foto met dank aan Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

En zo kon de Japanner Takamoto Katsutua een voorlopige tweede plaats op zijn naam schrijven, waarbij Thierry na de tegenslag toch zijn leidersplaats blijft behouden. Ott Tänak strandt op een derde plaats en blijft druk leggen op zijn voorgangers. De Fransman Sébastien Ogier blijft kampen met aanhoudende problemen en moet tevreden zijn met een vierde plaats, net voor Gus Greensmith met de Ford Fiësta WRC. Adrien Fourmaux, genavigeerd door Renaud Jamoul, blijft steken op een zesde plaats.

Foto met dank aan Red Bull Motorsports

Morgen staan er nog eens twee rondes van telkens drie klassementsproeven op het programma. Het belooft nog een zware en zeer onvoorspelbare dag te worden.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws