Ghislain de Mévius leider na de eerste lus in de South Belgian Rally

We zijn eraan begonnen! De allereerste editie van de South Belgian Rally, georganiseerd door DG Sport en het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021, is deze zaterdag omstreeks 8 uur gestart in Vresse-sur-Semois. De tenoren van de nationale competitie stonden te popelen na lange maanden geduld oefenen, maar voor sommigen kwam de wedstrijd al vroegtijdig tot een einde.
 
Nicolas Ciamin (Citroën), auteur van de eerste scratch in de proef van Gedinne, moest zijn C3 Rally2 niet veel later definitief parkeren door een gebroken aandrijfas! Grégoire Munster (Hyundai), in de algemene top 4 na KP3, ging dan weer van de baan op de wegen van Bellefontaine. Zowel rijder als copiloot Louis Louka kwamen met de schrik vrij, maar de wedstrijddag zit er helaas op… Evenmin geluk was er voor Harry Bouillon (Ford), wiens versnellingsbak in de Fiesta Rally2 de geest gaf in de loop van de ochtend.

Ghislain de Mévius (Skoda), winnaar van de Rally van Haspengouw 2020, voert de tabellen aan na de eerste lus van vier proeven. Hij doet 11”4 beter dan Adrian Fernémont (Skoda), de kampioen van België 2019, die uiteraard nog niet is uitgeteld. In het kamp van Kris Princen (Citroën) heerste een kleine ontgoocheling, nadat hij regelmatig enkele seconden had laten liggen op de twee Fabia’s Rally2. Uiteindelijk kwam hij aan de start van KP4 Bellefontaine… zonder zijn bril! Resultaat: de veelvoudige Belgische kampioen neemt voorlopig de derde plek in, op 30”2. Maar opgeven staat niet in zijn woordenboek, vooral omdat hij de set-up van zijn bolide heeft kunnen verbeteren.

Achter die drie sterke mannen woedt een hevige strijd voor de ereplaatsen tussen Eric Cunin (Skoda), die de regio kent als zijn broekzak, Maxime Potty (Ford), Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda) en Bastien Rouard (Skoda). De posities wisselen constant en dat is veelbelovend voor het vervolg. In de top 10 noteren we ook de voorlopige aanwezigheid van de Mitsubishi Lancer EvoX van Olivier Collard en Jean-Philippe Radoux, die naar goede gewoonte erg sterk voor de dag komen.

In RGT neemt de nieuwe Alpine A110 van Stefaan Prinzie op dit moment de maat van de Porsche 911 GT3 Cup van Vanden Abeele, Guillemin en Janssens. In de Stellantis Rally Cup Belux leidt Fred Caprasse (Peugeot) dan weer na de (te) snelle opgave van Gino Bux (Peugeot, cardan) in KP1. Caprasse is momenteel sneller dan Charles Munster (Opel) en Hugo Arellano (Peugeot). Na afloop van KP3 was Tom Rensonnet de leider in de Clio Trophy Belgium, voor Koen Verlinde, Corentin Dozot en Gilles Pyck. Ook na drie proeven heerst Franky Boulat (BMW) in de M-Cup. 
Er is al veel gebeurd in Vresse-sur-Semois, maar op het eindpodium is het nog lang wachten…
 

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws