Regen bemoeilijkt de laatste proef in Kenia

De tweede dag in de Safari Rally Kenya zit erop, dit met een iets minder dramatisch einde dan gisteren. Onze Belgische trots Thierry Neuville met Martijn Wydaeghe aan zijn zijde kozen ervoor om vandaag op safe te spelen. Het verschil tussen de Japanner Takamoto Katsuta bedraagt 57,4 seconden op dit moment, voldoende om morgen de laatste dag in te gaan met ook de Powerstage op het programma. De plaatselijke regenbuien op de laatste proef zorgden toch voor wat meer spanning op dag twee.

Terwijl Neuville controleert, lijkt Katsuta diezelfde mening te delen. Enkel Ott Tänak bleef druk zetten. Maar tijdens de laatste proef vandaag had Tänak te kampen met damp op de vooruit waardoor het zicht minimaal was. Hierdoor verloor hij toch ettelijke seconden, en profiteerde Sébastien Ogier van de zaak. Ogier neemt de derde plaats over van Tänak, waardoor er voor de Est morgen nog werk aan de winkel is. Gus Greensmith vult de top vijf aan, maar tijdens de laatste proef vandaag ging hij even van de baan door een regenbui.

Foto met dank aan Koen Demeyere

Adrien Fourmaux zien we na vandaag op een zesde plaats stranden. Niet slecht natuurlijk voor de Fransman met onze landgenoot Renaud Jamoul aan zijn zijde. Kalle Rovanperä hernam vandaag de rally in Kenia en zien we voorlopig op een zevende plaats staan. De top tien wordt aangevuld door de Afrikanen Onkar, Karan en Carl.

Foto met dank aan Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Morgen staan er voor de laatste dag nog vier klassementsproeven gepland alvorens men de Powerstage afwerkt. We hopen dat Thierry Neuville de overwinning mee naar huis neemt, maar zoals geweten kan er nog veel veranderen.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws