Ghislain de Mévius wint de eerste South Belgian Rally

De tweede lus van de South Belgian Rally bevestigde al, mits uitzondering van mechanische pech of sortie, dat de strijd voor de overwinning van de eerste South Belgian Rally zou uitgevochten worden tussen Ghislain de Mévius en Adrian Fernémont, beiden aan het stuur van een Skoda Fabia. In die tweede lus was de Mévius drie maal de snelste, Fernémont één keer wat het verschil op 22,8 sec. bracht.

In de Citroën C3 probeerden Kris Princen en Peter Kaspers wat mogelijk was, maar de wagen was regelmatig minder snel dan de Skoda’s van de Mévius en Fernémont en een achterstand van 50,2 seconden was al aardig wat. Achter de top 3 reed Maxime Potty (Ford) een uitstekende rally, weliswaar op de hielen gezeten door Bastien Rouard.

Maar ook in die laatste lus bleek er geen maat te staan op Ghislain de Mévius en Johan Jalet, al dacht Adrain Fernémont, genavigeerd door Samuel Maillen, daar in de eerste kp (Gedinne) even anders over.

South Belgian Rally, Skoda Fabia, Kroon-Oil Belgian Rally Championship, Adrian Fernémont

Fernémont klokte de snelste tijd en bracht zijn achterstand terug tot een kleine 21 sec. (20,7). Maar zowel op Bohan, Oizy als Bellefontaine trokken de Mévius en co Johan Jalet de registers nog eens open en pakten met een verschil van 29,9 sec op Fernémont de overwinning in de allereerste South Belgian Rally.

South Belgian Rally, Citroën C3, Kroon-Oil Belgian Rally Championship, Kris Princen, Peter Kaspers

Princen deed wat moest en stelde zijn derde plaats veilig, hij gaf uiteindelijk 1:23,0 prijs. Maxime Potty, genavigeerd door Loïc Dumont, werd vierde. Pieter Jan Michiel Cracco met Jasper Vermeulen naast zich, parkeerde de Skoda Fabia Rally2 evo op de vijfde plaats.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws