Grote teleurstelling voor iedereen

Waar of bij wie de fout ligt voor het uitvallen van onze landgenoten Thierry Neuville en co Martijn Wydaeghe tijdens de eerste klassementsproef van de laatste dag van de WRC Rally in Kenia, gaan we niet over oordelen. Feit is wel dat het voor beiden een zeer grote teleurstelling is.

Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Johan Depredomme, Koen de Meyere
Foto met dank aan Koen de Meyere.

“Inderdaad, niet alleen voor mij en Martijn, maar natuurlijk ook voor het ganse team en al de supporters. We kunnen niet ontkennen dat we het momenteel zeer moeilijk hebben want het is nu al de derde keer dat we moeten opgeven wanneer we aan de leiding staan,” aldus een teleurgestelde Thierry Neuville.

“We kwamen in een zeer langzame bochten bij het uitkomen voelde ik plotseling iets breken. We konden de klassementsproef nog wel uitrijden maar na verder onderzoek bleek de ophanging rechtsachter volledig stuk te zijn. Verder rijden was onmogelijk. Nu, we wisten op voorhand wel dat het een zeer zware rally zou worden en we waren er ook op voorbereid en iedereen deed wat moest, maar het mocht weer niet zijn. Desondanks heb ik wel genoten van het afgelopen weekend en ik heb me dan ook goed geamuseerd. Ik voelde me comfortabel in de wagen, we waren snel en konden gedurende een heel groot stuk van de rally controleren, dus er zijn ook wel positieve punten om mee naar huis te nemen. We zijn nog steeds gemotiveerd, maar het percentage op gebied van geluk mag nu wel eens de hoogte in. We gaan de koppen eens goed bij elkaar steken, oplossingen vinden en er als team sterker uitkomen,” besluit Thierry Neuville.

Foto Thierry Neuville bovenaan met dank aan Thierry Neuville – facebook, foto Neuville-Wydaeghe-Depredomme met dank aan Koen de Meyere.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws