Winst voor Toyota na pech van Hyundai

De Fransman Sébastien Ogier en zijn copiloot Julien Ingrassia hebben in Oost-Afrika de WRC Rally Kenya op hun naam geschreven en dit na pech van onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe die in de eerste klassementsproef van vandaag moesten opgeven nadat er een rots geraakt werd en de ophanging rechtsachter het begaf.

Het vel van de beer … de prijzen worden aan de meet uitgedeeld … we kennen de spreuken allemaal, maar voor Thierry, Martijn en de vele supporters is dit weeral een opdoffer. Hoe je het ook draait of keert, rally blijft nog steeds een mechanische sport, maar laten we er van uitgaan dat het in Estland terug beter zal gaan.

Toyota GAZOO Racing WRC, Takamoto Katsuta, WRC Kenya
Foto met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC – facebook

En aan die eindmeet mochten deze namiddag dus Ogier en Ingrassia op de hoogste podiumtrede gaan staan met naast zich op P2 teamgenoten Takamoto Katsuta en Daniel Barritt die een verstandige wedstrijd reden.

Hyundai Motorsport, Ott Tänak, WRC Kenya

Ott Tänak kon de schade voor Hyundai nog enigszins beperken. Hij en co Martin Järveoja eindigden op de derde plaats en tot opluchting van teambaas Adamo was Tänak het snelste in de Wolf Power Stage, elk punt is immers belangrijk.

WRC Kenya, Adrien Fourmaux, Renaud Jamoul
Foto met dank aan Adrien Fourmaux – facebook

Adrien Fourmaux en onze landgenoot Renaud Jamoul eindigden met hun Ford Fiesta WRC in Kenia op een prachtige vierde plaats. Het duo hield aan het einde van de rally tien seconden over op teamgenoten Gus Greensmith en Chris Patterson.

WRC Kenya, final result

De volgende rally in het ‘World Rally Championship’ is deze in Estland van 15 tot en met 18 juli. Een kleine maand later komt het spektakel dan naar Ieper.

Foto’s Ogier en Tänak met dank aan Koen de Meyere en Johan Depredomme die ter plaatse ongetwijfeld van een prachtige rally genoten hebben.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws