Toyota Gazoo Racing WRT doet gouden zaken

Het Toyota Gazoo Racing World Rally Team viert de overwinning in de eerste Safari Rally Kenia die sinds bijna 20 jaar wordt georganiseerd in het kader van het FIA World Rally Championship. Sébastien Ogier en co-piloot Julien Ingrassia vochten kranig en behaalden hun vierde overwinning uit zes wedstrijden. Ze breidden hun voorsprong in het kampioenschap uit, terwijl Takamoto Katsuta zijn allereerste WRC-podium scoorde en met de Toyota Yaris WRC een een-tweetje realiseerde. Met twee extra bonuspunten in de Power Stage heeft Ogier nu 34 punten voorsprong op zijn teamgenoot Elfyn Evans, die tweede blijft in het klassement.

Ogier
Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Sébastien Ogier: “Het voelt geweldig om de Safari Rally te winnen. Ik had niet gedacht dat het nog mogelijk was na onze problemen op vrijdag, maar ik geef altijd het beste van mezelf tot het einde om zoveel mogelijk punten te pakken, en tijdens de Safari wisten we dat er veel dingen kunnen gebeuren – en dat gebeurde ook. Ik denk dat we sinds ons probleem op vrijdag de rest van het weekend erg sterk zijn geweest. We hadden echt een goed tempo en de auto was geweldig. Het is een grote stap voor beide kampioenschappen, dus een hele goede dag voor het team. Ik wil ook Taka feliciteren, die een geweldig resultaat neerzette, het was niet zo makkelijk om hem op het einde nog in te halen.”

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamoto Katsuta: “Ik voel me erg goed dat ik dit podium heb behaald. Het is echt een lang weekend geweest waarin van alles is gebeurd. Iedereen heeft wat problemen gehad, maar we hebben het overleefd en daarom staan we nu in deze positie. Ik moet blij zijn met dit resultaat. Ik had niet verwacht dat ik op het podium zou eindigen in de Safari, want deze rally is heel speciaal en alle jongens van het hoogste niveau zijn zo ervaren. Ik had verwacht dat het een zwaarder weekend voor ons zou worden, maar ik ben echt blij. Ik kan me nog steeds verbeteren en hopelijk kan ik in de toekomst Seb evenaren en rally’s winnen. Dank aan het WRC Challenge Program want zonder dat zou ik hier niet zijn. Het heeft me geholpen om me vanuit het niets te ontwikkelen, dus dank aan Toyota en aan Akio Toyoda, en aan het hele team.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws