Team WRT dominant in Italië

Goed een maand voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa heeft Team WRT op het Italiaanse Misano World Circuit Marco Simoncelli tijdens de derde van vijf races in het kader van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup voor een schitterend Belgisch succes gezorgd. Niet alleen pakte Charles Weerts aan het stuur van de #32 Audi R8 LMS GT3 gisteren in de voormiddag de pole positie, maar samen met Dries Vanthoor werd ook de eerste race gewonnen. Dries Vanthoor klokte deze morgen dan een derde tijd voor de tweede race, maar ook dat weerhield het duo niet van een tweede zege op evenveel dagen.

GT World Challenge Europe, Team WRT

De start van WRT’s dominante weekend begon gisteren morgen toen Charles Weerts in een tijd van 1:32.333 de snelste tijd liet noteren. Hij was daarmee 18 duizendste van een seconde sneller dan de Fransman Leo Roussel, eveneens in een Audi R8 LMS GT3, maar dan van het Franse Saintéloc Racing. Op 0.051 sec. pakte de Spaanse Albert Costa in een Lamborghini Huracan GT3 Evo de derde tijd. Een andere landgenoot, Ulysse De Pauw reed in de #107 Bentley Continental GT3 van CMR de vierde tijd. Aurelien Panis, teamgenoot van Frederic Vervisch, reed de vijfde tijd.

GT World Challenge Europe, Saintéloc Racing, Frederic Vervisch

Charles Weerts nam vanaf de pole de start en wist die ook te behouden. Achter hem ging Costa voorbij Roussel en het was de Spanjaard die in het begin van de race de grootste bedreiging vormde voor Weerts. Toen bleek dat zowel onze landgenoot Louis Machiels (#52 AF Corse Ferrari) als Valentin Pierburg (#20 Mercedes AMG) in de grindbak vaststaken kwam de safety car het circuit op. Weerts hield bij de herstart het hoofd koel en wist een zeer minieme voorsprong van één seconde op te bouwen. Vanthoor nam daarop het stuur van de Audi over en kwam met een ruime voorsprong van acht seconden op de #6 Mercedes AMG uit de pitlane, maar die voorsprong verdween eveneens toen de safety car een tweede keer de baan op kwam. De Limburger zat thans goed in de race en pakte de overwinning voor Stolz/Engel en Roussel/Haase. Vervisch (Saintéloc) pakte samen met Panis de vierde plaats. Machiels werd alsnog 25ste, De Pauw viel uit in de 19de ronde.

GT World Challenge Europe, Aston Martin

Sensatie alom toen Jonny Adam deze morgen voor het eerst in de geschiedenis van de Sprint Cup de #188 Garage 59 Aston Martin (Pro-AM) het snelste was in de tweede kwalificatiesessie. De Schot perste een 1:31.687 uit zijn bolide en dat was 0.011 sec. sneller dan de Rinaldi Racing #33 Ferrari (Silver) met Fin Kujala achter het stuur. Dries Vanthoor kreeg de derde plaats toegewezen want in zijn Audi R8 LMS GT3 zette hij een 1:31.740 op de tabellen, identiek dezelfde tijd die Jack Aitken in de #114 Lamborghini Huracan GT3 Evo van Emil Frey Racing. Fred Vervisch kwam niet verder dan een 12de tijd.

GT World Challenge Europe

Jonny Adam nam een goede start en kon de rest van het deelnemersveld geruime tijd achter zich houden maar omdat Pro-AM wagens een minimale tijd in de pit moeten volmaken was het al zeker dat de #188 zou terugvallen na de verplichte stop en dat maakte de strijd tussen Kujala en Vanthoor des te belangrijker. Met nog 23 minuten op de klok ging Vanthoor Kujala voorbij en liet even later het stuur over aan Weerts. Team WRT’s pitcrew leverde uitstekend werk door de snelste pitstop te realiseren en met een voorsprong van acht seconden kwam Weerts terug de baan op.

GT World Challenge Europe, Team WRT

Hij zou die niet meer uit handen geven. Tweede werden Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello in de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG GT3. Op de plaatsen drie en vier vinden we opnieuw twee wagens terug uit de ateliers van Team WRT want het brons was voor Benjamin Goethe en Kelvin van der Linde. Frank Bird en Ryuichiro Tomita werden in de #31 Audi R8 LMS GT3 vierde (eerste in de Silver Cup). Frederic Vervisch eindigde nog niet in de top 10, De Pauw werd 16de en Louis Machiels werd opnieuw 25ste algemeen.

GT World Challenge Europe, Louis Machiels

Alle uitslagen … klik hier. Foto’s met dank aan SRO Motorsports Group.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws