Goede startposities moeten Ford helpen in Estland

Teemu Suninen keert terug in de World Rally Car line-up van het Britse team, samen met Gus Greensmith in twee EcoBoost-aangedreven Ford Fiesta WRC’s. M-Sports WRC2-uitdaging wordt hervat in Estland, met Adrien Fourmaux die terugkeert naar een Ford Fiesta Rally2 na te hebben uitgeblonken in Safari Rally Kenia in de Fiesta WRC, terwijl Tom Kristensson voor de derde keer deelneemt aan WRC2 als onderdeel van zijn prijs voor het winnen van de Junior WRC-titel in 2020.

Nadat Greensmith en Fourmaux vorige maand in Oost-Afrika het beste M-Sport-resultaat van het seizoen tot dusver neerzetten, wordt de nadruk verlegd van tempo naar voluit rijden op de snelle en populaire grindstroken van de Rally Estonia.
In vergelijking met de Rally Finland zijn de proeven van de Rally Estland zachter van aard en vormen spoorvorming een potentiële uitdaging wanneer de proeven voor de tweede keer worden verreden.

Richard Millener: “De Rally van Estland is een heel ander evenement dan wat we in Kenia hebben meegemaakt. Op de Safari ging het er vooral om een plan te volgen en de finish te halen van een zeer zware en uitdagende rally. De rally in Estland is echter van begin af aan vol gas. Al onze rijders hebben ervaring met dit evenement en Gus en Teemu gaan deze rally in op basis van een sterke driedaagse test, waarbij we de dempers en de afstelling van het chassis verder hebben ontwikkeld. We starten de Rally Estonia niet alleen na een sterk resultaat in Kenia, maar we kunnen misschien ook rekenen op een gunstigere startpositie voor zowel Gus als Teemu. We hopen dat ze daar hun voordeel mee doen en in de proeven een goede snelheid laten zien. Een paar ritzeges in de mix zou leuk zijn om te zien en als we dicht bij de podiumplaatsen kunnen blijven dan hebben we onze verwachtingen bereikt.”

Foto: FB M-Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws