Rovanperä controleert, Neuville knabbelt aan de tijd

De tweede dag in Rally Estonia zit erop. Zoals verwacht kan de Fin Kalle Rovanperä zich virtueel leider noemen na 18 klassementsproeven. Rovanperä, genavigeerd door Jonne Halttunen, kan beginnen controleren met de overwinning in het vooruitzicht. Met een voorsprong van 50,7 seconden op de Ier Craig Breen, die op de laatste proef vandaag een grote rots heeft geraakt, blijft er een gapend gat tussen beide rijders.

Thierry Neuville houdt de spanning erin met een eerste tijd op de 17de klassementsproef en daarnaast altijd een tweede of derde tijd. Onze landgenoot voert de druk op bij Craig Breen, maar voelt ook de hete adem van de Fransman Sébastien Ogier. Met een verschil van zo’n 18 seconden op Neuville blijft er nog een kloof tussen de twee tenoren, maar alles kan op de laatste dag nog veranderen. Elfyn Evans moet tevreden zijn met een voorlopige vijfde plaats, maar geeft zelf ook aan dat dit niet zijn beste weekend is.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Als we verder in de lijst kijken, blijft deze ongewijzigd. Teemu Sunninen blijft tevreden met een zesde plaats, al blijven de mechanische problemen van gisteren nog in het achterhoofd hangen. De jonge Fransman Pierre – Louis Loubet bevindt zich op een zevende plaats, gevolgd door Alexey Lukyanuk met de Skoda Fabia Rally 2 Evo. Andreas Mikkelsen, die ook leider is in het WRC2 klassement, kan een voorlopige negende plaats op zijn naam schrijven. Mads Ostberg sluit de top tien af.

Foto met dank aan M-Sport

Morgen staan er nog eens zes klassementsproeven op het programma, inclusief de Powerstage. Omstreeks 14u kennen we de winnaar van de Rally Estonia 2021.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws