Rovanperä houdt het tempo hoog

Na een eerste lus deze morgen van vier klassementsproeven is het nog steeds de Fin Kalle Rovanperä die het tempo aangeeft in Estland. En dat tempo ligt zeer hoog. Met een verschil van 35,7 seconden op Craig Breen kan er op dit moment niemand Rovenperä bijhouden.

Een fenomenale start en een goede focus, dat waren de ingrediënten die Kalle Rovanperä nodig had om zijn virtuele leidersplaats verder te zetten deze morgen. Craig Breen, die genavigeerd wordt door Paul Nagle, probeert te volgen, al is het verschil van een halve minuut groot. Nog groter is het verschil met de voorlopige derde plaats, die op naam staat van onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe. Op dit moment zit er een kloof tussen Rovanperä en Neuville van maar liefst 1 minuut en 22 seconden. Maar Neuville blijft positief en probeert de Fransman Sébastien Ogier op de achtergrond te houden.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Op zijn beurt probeert Ogier zijn teamgenoot Elfyn Evans op een vijfde plaats te houden, al bedraagt het verschil tussen beide teamgenoten zo’n 23 seconden. Teemu Sunninen brengt de Ford Fiesta WRC op een voorlopige zesde plaats, terwijl Pierre – Louis Loubet de derde Hyundai op een zevende plaats parkeert. Alexey Lukyanuk probeert geen risico’s te nemen en behoudt zijn achtste plaats. Andreas Mikkelsen is de eerste WRC2 rijder die een voorlopige negende plaats op zich neemt, en de Pool Kajetan sluit een virtuele top tien af. De dertiende klassementsproef werd daarna stilgelegd na een sortie van Gryazin.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Deze namiddag staat nog een lus van vijf klassementsproeven op de planning. Omstreeks 19u Belgische tijd eindigt dag 2 van de Rally Estonia 2021.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws