Kalle Rovanperä schrijft geschiedenis in Estland

De op 1 oktober 2000 geboren Fin heeft op verbluffende wijze de zevende WRC manche gewonnen. De snelheid die Kalle en zijn co Jonne Halttunen voor de dag brachten op de vloeiende gravelwegen was van een ongezien niveau. Door deze winst wordt hij de jongste rijder die een WRC wedstrijd won, voorheen was dit Jari-Matti Latvala.

Kalle: “Het is al een moeilijk seizoen geweest en het is echt fijn om hier in Estland te winnen. Het is een beetje een thuisrally en heel wat fans waren aanwezig om ons aan te moedigen. We hadden nog niet veel goeie resultaten dit seizoen maar hebben nu bewezen tot wat we in staat zijn.”

Craig Breen eindigde tweede, tijdens de eerste proeven kon hij gelijke tred houden met de winnaar maar moest uiteindelijk die rol lossen. De Ier heeft 59.9s moeten toegeven op de Toyota rijder. Een sterke prestatie bij de terugkeer in de Hyundai van Breen. Benieuwd wat hij zal presteren in Ieper volgende maand.

Thiery Neuville en Martijn Wydaeghe hebben opnieuw een derde plaats vast, het Belgische duo kwam slechts 12.5s terkort voor de tweede plaats. Het doel was vooral finishen en voor Ogier eindigen vandaag, wat ook gelukt is, de Fransman eindigde vierde.

De top vijf wordt afgesloten door Elfyn Evans die een wat onzichtbare wedstrijd reed en 2:07.1 moest toegeven op zijn winnende teamgenoot.

Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul eindigden twaalfde.

Eindstand

Foto: FB Toyota Gazoo WRT & Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws