Team AKKA ASP neemt de pole in de 24 Hours of Spa

Een dag voor de SuperPole was Team AKKA ASP al de snelste in de kwalificaties van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Een dag later hebben ze ook de snelste tijd neergezet in de SuperPole. Het team komt uit in de Pro Cup en zette een tijd van 2:17.949 neer. Daarmee zijn ze drie tienden sneller dan de #63 van Orange 1 FFF Racing Team. De derde rondetijd is van de #4 van Haupt Racing Team en is meer dan een halve seconde trager dan de toptijd. De #37 van Audi Sport Team WRT zette de vijftiende tijd neer. De #18 van KCMG met Maxime Martin en Laurens Vanthoor zullen in de race vertrekken vanuit een twintigste plaats.

“Ik wou gewoon een tijd neerzetten die voldoende zou zijn voor de top 5”, zegt Raffaele Marciello, die voor Team AKKA ASP de toptijd neerzette. “Zo wouden we op die manier uit het gewoel blijven tijdens de start van de race. Ook hebben we een fantastisch team die uitstekend werk levert. Onze ambitie is natuurlijk om te winnen, maar wij zijn niet de enige met die ambitie. We zullen ook geluk moeten hebben met de omstandigheden, maar op dit moment verloopt alles gesmeerd.”

Team AKKA ASP - Emil Frey Racing - Team WRT

Ook in de Silver Cup is de polepositie bekend. Die is voor de #14 van Emil Frey Racing. In het algemeen was hun tijd voldoende voor de vierde startpositie. Hun eerste achtervolger zal CMR met Ulysse De Pauw zijn. Zij vertrekken vanuit plaats twaalf. Het verschil tussen beide teams was tijdens de SuperPole exact drie tienden.

Na de SuperPole zijn ook de eerste twintig plaatsen van de startgrid bekend. De andere plaatsen stonden al vast na de kwalificaties. Morgen begint de 24 uurrace. Om 16.25 uur zullen de teams vertrekken voor de formatieronde, om 5 minuten later aan de effectieve race te beginnen met een rollende start, waarbij Team AKKA ASP vanuit de polepositie zal vertrekken.

(Foto’s met dank aan Kevin Pecks (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws