Sterk Audi Sport Team WRT tijdens eerste kwart 24 Hours of Spa

Na meer dan zes in de TotalEnergies 24 Hours of Spa zijn beide wagens van Audi Sport Team WRT, die allebei uitkomen in de Pro Cup, vooraan in de race te vinden. De #37 rijdt op plaats 5. Ook de #32 met Dries Vanthoor en Charles Weerts is in de top 10 te vinden. Zij rijden rond op plaats 3. Daarmee hebben ze meer dan vijftig plaatsen goedgemaakt. Omdat er een paar keer de rode vlag was tijdens hun kwalificatieronde konden ze nooit een snelle rondetijd neerzetten. Met als gevolg dat ze vanuit plaats 55 moesten vertrekken.

De start verliep rustig, maar na ruim twintig minuten was er opschudding. Vier wagens kwamen op de Raidillon betrokken in een ongeluk. De vier rijders werden meteen bijgestaan door de hulpdiensten van het circuit. Kevin Estre (#21 Rutronik Racing Porsche) en Franck Perera (#114 Emil Frey Racing Lamborghini) moesten niet naar het ziekenhuis, maar Jack Aitken (#114 Emil Frey Racing Lamborghini) en Davide Rigon (#71 Iron Lynx Ferrari) wel. Al snel werd meegedeeld dat er niemand van hen in levensgevaar was.

Audi Sport Team WRT - Orange 1 FFF Racing Team

De race werd meer dan een uur geneutraliseerd. Na de neutralisatie reed de #88 van Team AKKA ASP nog altijd op kop tot de regen kwam. Zij probeerden eerst nog op slicks te rijden, maar dan begon het harder te regenen en moesten ze toch de pitstraat in om van banden te wisselen. Al snel kwam de #37 van Audi Sport Team WRT aan de leiding. Na drie uur reden ze nog altijd aan de leiding, maar dan kwam er een full course yellow. Vele teams maakten daarvan gebruik om een pitstop te maken. Zij beslisten om pas na die neutralisatie te pitten. Met als gevolg dat ze hun koppositie aan de #63 van Orange 1 FFF Racing Team verloren. Na ruim zes uur rijden zij nog altijd op kop met een voorsprong van ruim tien seconden op de #51 van Iron Lynx.

In de Silver Cup rijdt na ruim zes uur de #90 van Madpanda Motorsport als eerste (overall plaats 12). Hun dichtste achtervolger in die klasse is de #14 van Emil Frey Racing met een achterstand van ongeveer 45 seconden. In de Pro-Am Cup rijdt de #52 van AF Corse aan de leiding (overall 21). Zij hebben een voorsprong van ongeveer 45 seconden. In de Am Cup neemt Haegeli by T2 Racing na meer dan een kwart van de race de maat van Huber Motorsport.

(Foto’s met dank aan Kevin Pecks (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws