Iron Lynx comfortabel aan de leiding

Na de nacht rijdt de #51 Iron Lynx aan de leiding in de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Ze profiteerden van een fout van de #63 van Orange 1 FFF Racing Team. Tijdens een full course yellow werkte dat team een pitstop af, maar ze reden te snel door de pitstraat. Dat werd bestraft met een drive-through. Zo kon Iron Lynx overnemen. Orange 1 FFF Racing Team kreeg later opnieuw een drive-through. Opnieuw door een te hoge snelheid in de pitstraat. Zo zijn ze weggezakt naar plaats 8.

Tweede is de #32 van Audi Sport Team WRT met Dries Vanthoor en Charles Weerts. Ze hebben een achterstand van ruim veertig seconden. De andere wagen van Audi Sport Team WRT is achtste op twee ronden van de kop van de race.

In de Silver Cup rijdt de #90 van Madpanda Motorsport nog steeds op kop (plaats 14 in het algemeen). Ze hebben bijna een halve minuut voorsprong op Toksport WRT, die een plaats na hen rijden. De #52 van AF Corse met John Wartique en Louis Machiels is ook nog altijd de leider in de Pro-Am Cup (17 in het algemeen). Ongeveer 25 seconden en 2 plaatsen na hen rijdt een andere wagen van AF Corse (#53). Haegeli by T2 Racing is voor Huber Motorsport in de Am Cup.

(Foto met dank aan Kevin Pecks (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws