24 Hours of Spa gaat laatste zes uur in

In de TotalEnergies 24 Hours of Spa zijn de teams aan het laatste kwart van de race begonnen. De laatste zes uur zijn ingegaan. Aan kop rijdt #51 Iron Lynx nog steeds. Hun eerste achtervolger is #32 Audi Sport Team WRT met Charles Weerts en Dries Vanthoor. Het verschil is ten opzichte van de ochtend ondertussen kleiner geworden. Hun achterstand is ongeveer tien seconden.

In de Silver Cup is er een nieuwe leider ondertussen. In die klasse heeft #159 Garage 59 de leiding overgenomen van #90 Madpanda Motorsport die het grootste deel van de race aan de leiding reed. Het verschil tussen beide teams is zo’n halve minuut. Ook in de Pro-Am Cup rijdt er een andere wagen aan de leiding. Het is nog altijd een wagen van AF Corse. De #53 rijdt comfortabel enkele plaatsen overall voor de #52.

De Am Cup lijkt al beslist. Haegeli by T2 Racing rijdt in het algemeen op de laatste plaats, maar ze leiden wel in hun klasse. Het andere team Huber Motorsport crashte aan de Raidillon. Haegeli by T2 Racing moet dus enkel finishen om hun klasse te winnen in deze race, want als ze toch zouden moeten opgeven, zal er geen winnaar zijn in de Am Cup van de 24 Hours of Spa 2021.

(Foto met dank aan Dirk Bogaerts Photography (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws