Iron Lynx wint de 24 Hours of Spa na spannend slot

Iron Lynx heeft de TotalEnergies 24 Hours of Spa gewonnen. In een spannend slot hielden ze met hun Ferrari 488 GT3 #32 Audi Sport Team WRT met enkele seconden voorsprong af. Het is de eerste overwinning voor Ferrari in Spa-Francorchamps sinds 2004.

De laatste uren deed de top 2 enkele keren haasje over. Op drie en een half uur van het einde probeerde Kelvin van der Linde met zijn Audi R8 LMS GT3 de Ferrari aan de Bus Stop in te halen, maar hij miste zijn rempunt. Daardoor bleef Iron Lynx aan de leiding. Nadien waren er nog enkele pogingen. Zo reed Audi Sport Team WRT na 22 uur race even aan de leiding, maar later werden de posities weer omgedraaid. Op een half uur van het einde reed werden de posities weer even geswitcht, maar Iron Lynx kwam weer aan de leiding. Nadien breidden ze hun voorsprong uit tot meer dan tien seconden. Zo konden ze na 24 uur racen rustig over de streep rijden.

Enkele seconden later volgde #32 Audi Sport Team WRT op de tweede plaats. Het team met van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts kan zeggen dat ze het team van de race zijn. Ze vertrokken 24 uur eerder op plaats 55 en deden tot het einde mee voor de overwinning. De andere wagen van Audi Sport Team WRT (de #37) was vierde met twee ronden achterstand.

Andere teams aan de finish in de Pro Cup zijn #95 Garage 59 op bijna anderhalve minuut van de winnaar. Of KCMG met Maxime Martin en Laurens Vanthoor die vijfde eindigden op twee ronden.

In de Silver Cup was het slot minder spannend. Madpanda Motorsport (plaats 11 overall) had een ronde voorsprong op Toksport WRT (13 overall). Team WRT zette twee wagens in voor die klasse. De #30 eindigt op plaats 6 (22 overall), de #31 op plaats 8 (24 overall). CMR met Ulysse De Pauw moest na ongeveer 13,5 uur de race staken. Ook VS Racing met Baptiste Moulin konden de race niet uitrijden. Hun race was al na zo’n elf uur gedaan.

AF Corse heeft de eerste twee plaatsen in de Pro-Am Cup bezet. De #53 was eerste (16 overall). Met een ronde achterstand werd de #52 met John Wartique en Louis Machiels twee (17 overall). Ook Boutsen Ginion moest opgeven na bijna twintig uur race. Eerder had #19 Orange 1 FFF Racing Team met Bertrand Baguette na tien uur ook al opgegeven.

In de Am Cup was het niet meer spannend. Haegeli by T2 Racing moest enkel nog finishen om die klasse te winnen na de crash van Huber Motorsport. Dat deden ze ook en finishten overall uiteindelijk op plaats 33.

(Foto’s met dank aan Kevin Pecks (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws