Team AKKA ASP snelste tijdens kwalificaties 24 Hours of Spa

Mercedes-AMG Team AKKA ASP heeft de snelste rondetijd gezet tijdens de kwalificaties van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Hun tijd van 2:18.323 was net iets sneller dan de tweede: de #95 van Garage 59. Zij kwamen met hun Aston Martin vier duizendsten van een seconde tekort. Team AKKA ASP en de #95 van Garage 59 zullen de avond voor de race samen met 18 andere teams in de SuperPole voor de polepositie strijden. In die SuperPole zijn er zestien teams voor de Pro Cup en vier teams voor de Silver Cup.

Tijdens de SuperPole zullen ook enkele Belgen in actie komen. CMR met Ulysse De Pauw zette de zevende tijd neer (de snelste in de Silver Cup). De #37 van het Belgische Audi Sport Team WRT was vijftiende in de kwalificaties. Maxime Martin en Laurens Vanthoor waren met de #47 van KCMG achttiende.

De #32 van Audi Sport Team WRT met Dries Vanthoor en Charles Weerts was tijdens de vrije trainingen en de prekwalificaties nog de snelste, maar voor hen werden het kwalificaties om snel te vergeten. Tijdens hun kwalificatiesessie waren er twee rode vlaggen, waardoor ze nooit een snelle rondetijd hebben kunnen neerzetten. Zij zullen zaterdag pas vanuit plaats 55 vertrekken. Zo zal een van de favorieten achteraan vertrekken. De #30 van Team WRT zal zaterdag vertrekken vanuit plaats 30, hun #31 vanuit plaats 57. De #30 en de #31 komen uit in de Silver Cup.

AKKA ASP - Audi Sport Team WRT - SuperPole

Baptiste Moulin die rijdt voor VS Racing, zal zaterdag vertrekken vanuit plaats 43. Ze komen uit in de Silver Cup. De #52 van AF Corse met John Wartique en Louis Machiels zette 48e tijd neer. Zij doen mee aan de Pro-Am Cup. Zij zullen in die klasse onder meer racen tegen de #19 van Orange 1 FFF Racing Team met Bertrand Baguette. Dat team zal twee plaatsen voor het team met Wartique en Machiels vertrekken.

In de Pro-Am Cup is de polepositie voor de #188 van Garage 59. In het algemeen was hun snelste rondetijd de 32e tijd, die ruim 2 seconden trager is dan de tijd van Team AKKA ASP. Ook is er een Am Cup tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Daar zette Haegeli by T2 Racing de snelste tijd neer (plaats 52 overall). Een plaats na dat team zal hun enige concurrent vertrekken: Huber Motorsport. Het verschil tussen de twee teams was zes tienden.

Enkele uren voor de kwalificaties was er ook nieuwe informatie voor de toeschouwers. Een negatieve coronatest of bewijs van vaccinatie is niet meer verplicht. Dat zijn SRO Motorsports Group, het Circuit van Spa-Francorchamps en de bevoegde autoriteiten overeengekomen. Toeschouwers blijven wel verplicht om afstand te houden van elkaar en altijd een mondmasker te dragen. Ook is er een nieuw bubbelplan opgesteld. Bubbel 1 is van La Source tot het rechte stuk van Kemmel. Bubbel 2 (oorspronkelijk bubbel 2 en 3) is van Combes tot de dubbele linkse.

(Foto’s met dank aan Kevin Pecks (SRO Motorsports Group))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws