Shakedown Nieuwkerke: mindere bezetting

De shakedown in Nieuwkerke was voor vele rijders de laatste kans op een ultieme test met de rallywagen. In tegenstelling tot de laatste jaren was deze testrit niet bepalend voor de startorde in de eerste rallydag, en dus zeker niet verplichtend.
Wat met zich meebracht dat er slechts een handvol Belgische toppers afzakten naar het West-Vlaamse Heuvelland, naast enkele buitenlandse rijders als Oliver Solberg(Hyundai i20), Lauri Joona en Sami Pajari, beiden op Ford Fiesta en de Duitser Fabian Kreim(VW Polo Gti).

Sébastien Bédoret leek klaar te zijn voor de Renties Ypres Rally, gezien hij Nieuwkerke verliet met de beste tijd op de 5,37 km tellende proef. Maar ook onder andere Kris Princen, Pieterjan-Michiel Cracco, Grégoire Munster, Maxime Potty en Filip Pyck verlieten met een tevreden snelheid deze shakedown.

De Alpine A110-rijders waren sterk vertegenwoordigd en namen ruim de tijd om uitgebreid te testen. Stefaan Prinzie was na enkele testritten over het gedrag van de wagen, net zoals de andere Belgen Marc Duez en Gino Bux.

Voor Fransman Emmanuel Guigou verliep het iets minder goed. De winnaar van Monte-Carlo bij de Alpines A110 maakte enkele koprollen en het zal heel lastig, quasi onmogelijk, zijn om de bolide nog tijdig klaar te krijgen tegen de start vrijdagmiddag.

Ook andere rijders gingen eventjes het decor opzoeken, gelukkig met veel minder erg. De Ier Joshua MCerlan(Hyundai NG i20) had de weinig benijdenswaardige eer als eerste in een gracht te verdwijnen, maar kon nadien zonder problemen zijn testwerk verder te zetten. Ook de Let Martin Sesks(Ford Fiesta) ging de boer op.

Bij de Renault Clio RS Line rijders wezen vele vingers nogal naar de lokale Gilles Pyck als favoriet. Al vielen in één adem ook de namen van Tom Rensonnet en Benoit Verlinde.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws