Bédoret beste BRC-rijder

Weinig wijzigingen in het klassement na de tweede ronde van de Renties Ypres Rally. Sébastien Bedoret bleef aan de leiding, en staat zelfs aan de rand van de top-10. Helemaal safe zit het nog niet, want de jonge Waal telt amper 5.2 seconde voor op de verrassende Pieterjan-Michiel Cracco. Ook Kris Princen kan nog zijn woordje meepraten in de BRC-debatten, op amper 12,5 sec van Bédoret. Pieter Tsjoen en Bernd Casier maken de top-5 rond.

Davy Vanneste nam de beste start, maar verdween op KP3 uit de wedstrijd na een sortie. Hij keert op zaterdag wel terug in het rallypeloton via Superrally.

Wagen #27 C.De Cecco-J.Humblet (Skoda Fabia Evo): “We hebben zeker geen risico’s genomen, want ik denk dat de sortie in Kroatië nog wat in de kleren zat. We ontbreken wel wat kracht.”

Wagen #30 S.Bédoret-F.Gilbert (Skoda Fabia Evo): “We blijven goed geconcentreerd rondrijden, want in iedere bocht kan er een gevaar schuilen. Met het voorlopig resultaat zijn we best tevreden.”

Wagen #35 K.Princen-P.Kaspers (Citroën C3): “Ondanks wat foutjes hebben we een goede eerste dag achter de rug. De proeven liggen er wel tamelijk goed bij, ondanks het vele grint.”

Wagen #36 G.Munster-L.Louka (Hyundai NG i20): “Een klein foutje op KP7 bezorgde ons een lekke band, met wat tijdverlies als gevolg.”

Wagen #39 PJM.Cracco-J.Vermeulen (Skoda Fabia Evo): “Fysiek en mentaal waren we er klaar voor, en nu plukken we hiervan de vruchten. Al is de rally nog heel lang.”

Wagen #31 P.Tsjoen-E.Chevaillier (Volkswagen Polo GTI): “Ik ben blij dat de laatste proef werd geannuleerd. Nu heeft de piloot zijn nachtrust nodig.”

Wagen #37 V.Verschueren-F.Cuvelier (Volkswagen Polo GTI): “Ik verlies te veel in de remzones. De keuze voor de zachte band is niet beter.”

Wagen #38 B.Casier-P.Vyncke (Ford Fiesta MKII): “Het goede ritme is aan het komen.”

Wagen #41 F.Pyck-P.Dehouck (Skoda Fabia): “We klokten betere tijden dan de eerste ronde en maakten geen fouten.”

Wagen #48 M.Duez-J.Castelein (Alpine A110): “Een foutje gemaakt, maar we hebben de eerste dag alvast achter de rug.”

Wagen #51 G.Bux-A.Leyh (Alpine A110): “We hebben een mooie voorsprong, en hebben zelfs nog niet aan 100 % gereden.”

Wagen #45 K.Hommes-M.Hommes (Skoda Fabia): “Het is onze eerste keer Ieper, en het parcours is echt complex.”

Wagen #52 S.Prinzie-S.Vermeulen (Alpine A110): “Twee lekke banden zorgden voor flink wat tijdverlies.”

Wagen #46 K.Dujardyn-J.Breyne (Skoda Fabia): “Op de voorlaatste klassementsproef viel de wagen plots stil.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws