Perfecte eerste dag voor Hyundai

Om 6h15 pm begonnen de WRC-rijders aan de tweede ronde van vier klassementsproeven in de Renties Ypres Rally Belgium 2021. Het tweede deel van de dag werd gedomineerd door het Hyundai Shell Mobis WRT.

In de eerste ronde waren er al even twijfels, maar uiteindelijk werd de tweede doortocht van Zonnebeke definitief geannuleerd wegens onverantwoordelijk gedrag van bepaalde toeschouwers.

Drie proeven werden wel verreden en ze werden allemaal gewonnen door Thierry Neuville. De Belg bouwde zijn voorsprong verder uit, maar hij vond ook wat meer snelheid ten opzichte van zijn tijden in de eerste ronde. Na de eerste etappe heeft hij respectievelijk 7″6 en 31″2 voorsprong op zijn teamgenoten. Voor Hyundai was het een topdag, want ze wonnen alle klassementsproeven van de dag.

Sébastien Ogier was niet erg tevreden over zijn openingsronde. Hij deed een paar veranderingen aan zijn Toyota Yaris en die werden in de namiddag duidelijk. De huidige leider in het kampioenschap verhoogde het ritme en dook twee keer de Top 3 in. Op de Kemmelberg reed hij de tweede tijd, amper 1″8 achter Neuville! In het algemeen klassement staat de Fransman achter zijn teamgenoten Rovanperä, de eerste van de vier Toyota’s, en Evans. Ogier heeft slechts een handvol seconden achter.

Takamoto Katsuta staat op een voorlopige zevende plaats. Achter de zeven fabrieksauto’s, staat Loubet (Hyundai) voor Yohan Rossel, die met zijn Citroën C3 momenteel leider is in WRC3. Een vijftiental seconden later volgt Oliver Solberg (Hyundai), de leider in WRC2.

Na de 134,38 km van vrijdag, kunnen de 119,92 km van zaterdag nog wat verrassingen in petto hebben. Zoals iedereen weet, kan er op elke proef nog heel wat gebeuren op de bochtige baantjes. Zal Hyundai blijven domineren? De tweede wedstrijddag begint om 9h30.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws