Neuville blijft aan de leiding!

De tweede dag van de Renties Ypres Rally Belgium, goed voor bijna 120 km tegen de klok, zorgde meteen voor een aantal omwentelingen… Vooraan is de strijd razend spannend.

De schitterende luchtbeelden tonen de ongelofelijke snelheid van de WRC’s hier in Ieper, maar ook hoe smal de baantjes zijn en hoeveel stof er op het asfalt ligt. Allemaal zaken waar Katamoto Katsuta over mee kan spreken na zijn indrukwekkende sortie in het begin van proef 10 (Dikkebus). Omdat daarbij een elektriciteitspaal sneuvelde, die vervolgens op de baan landde, werd de proef even onderbroken om de proef weer vrij te maken. Sébastien Ogier, die geblokkeerd werd, kreeg een normtijd.

Pierre-Yves Loubet had dezelfde tegenslag op KP 9. Zijn schuiver eindigde in een van de beruchte grachten langs de proef. Ondanks inspanningen van de fans, kregen ze de Hyundai niet meer terug op de baan. Een beetje later moest Ott Tänak stoppen om een wiel te wisselen. Tot overmaat van ramp brak daarbij de… krik. De Est ging net voor zijn teamgenoot Craig Breen weer de baan op, maar even verder liet hij Breen sportief passeren. Breen reed een tweede opeenvolgende snelste tijd, waarmee hij terugkeerde tot op 3″5 van Neuville. Tänak verloor 3 minuten, waardoor hij naar de 6de plaats algemeen zakte.

In Watou kwam het belangrijkste koersfeit van Elfyn Evans, die een einde maakte aan de reeks snelste tijden van Hyundai sinds de start van de Renties Ypres Rally Belgium. Evans draaide een eerste snelste tijd voor Toyota.

Neuville reageerde van zijn kant door de laatste scratch van de ronde te rijden en zo 2″3 verder uit te lopen op Breen.

In deze ronde lagen de tijden ook bijzonder dicht bij elkaar, vaak zelfs helemaal gelijk. Zoals de 3 Hyundai’s die bij split 2 van KP 9 exact dezelfde tijd hadden, net als Breen, Neuville, Rovanperä en Evans op de eerste split van KP 10.

In WRC2 blijft Teemu Suninen (Ford) snelste tijden rijden, ondanks de handicap die hij had zonder stuurbekrachtiging. Oliver Solberg (Hyundai) blijft stevig aan de leiding: meer dan 5 minuten voorsprong op de tweede (Jari Huttunen/Hyundai).

In WRC3 verloor Yohan Rossel (Citroën) zijn leidersplaats aan de piloot van Skoda België, Sébastien Bedoret. Maar, het verschil is met 0″5 erg klein.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws