Vier Belgen in top-tien!

Naast leider Thierry Neuville, doen onze andere landgenoten het ook uitstekend in de Renties Ypres Rally Belgium. Na 12 klassementsproeven staat Sébastien Bedoret zelfs aan de leiding in zijn categorie. De piloot van Skoda België voert ook het klassement voor het Kroon-Oil BRC aan. Een knappe opening van het seizoen, want Bedoret was er niet bij in de South Belgian Rally. De tweede plaats is in handen van Pieter-Jan Michiel Cracco, die zijn sterk optreden van Vresse bevestigt, voor Vincent Verschueren, die op een halve minuut volgt. Na de sortie van Pieter Tsjoen, die zijn VW in een huis parkeerde, is Bernd Casier opgerukt naar de vierde plaats, voor Cédric De Cecco, Ghislain de Mevius, die gisteren lek reed en het wiel wisselde op een proef, en Gino Bux, de leider bij de GT’s met zijn Alpine. Kris Princen reed lek links achteraan.

Car #30 S. Bedoret – F. Gilbert (Skoda Fabia Evo) “Wij moeten geconcentreerd blijven en het tempo hoog houden, want wij voelen de hete adem van PJM Cracco in onze nek”

Car #39 P.J.M. Cracco – J. Vermeulen  (Skoda Fabia Evo) “Wij zijn voor de 1ste keer in deze positie in het klassement (8ste algemeen, 3de WRC3).  Wij blijven bescheiden en doen ons ding”.

Car #35 K. Princen – P. Kaspers (Citroën C3) “Nadat wij lek reden en tijd verloren, kunnen wij niet veel meer aandringen.   Gewoon rondrijden wordt het nu”.

Car #37 V. Verschueren – F. Cuvelier (Volkswagen Polo GTI) “Het was iets beter dan gisteren, vooral in de korte situaties.   Maar dit blijft een moeilijke auto om af te stellen.”.

Car #38 B. Casier – P. Vyncke (Ford Fiesta MK II) “Wij waren onder de indruk van de sortie van Pieter Tsjoen, waardoor het vertrouwen wat weg was en waardoor wij een zelf een klein foutje gemaakt hebben.”

Car #27 C. De Cecco – J. Humblet (Skoda Faboa Evo) “Wij zijn op KP Dikkbus gestart met koude banden.  Maar ondanks dat, gaat alles beter dan gisteren”

Car #32 Gh. De Mevius – J. Jalet (Skoda Fabia Evo) “Ik voel mij wat ziekjes, waardoor niet alles gaat zoals wij gehoopt hadden”

Car #29 D. Vanneste – K. d’Alleine (Citroën C3) “Na de rode vlag situaties op KP9 en de vertragingen op KP10, zijn wij op KP11 te enthousiast vertrokken, waardoor wij even rond gegaan zijn.  KP12 draaien wij wel een goede tijd, top 3 in WRC3.

Car #51 G. Bux – A. Leyh (Alpine A110) “Alles loopt op wieltjes, geen problemen”

Car #36 G. Munster – L. Louka (Hyundai NG i20) “Wij zijn terug aan het opbouwen na de sortie van gisteren”

Car #41 F. Pyck – P. Dehouck (Skoda Fabia) “Wij draaien goede tijden en hebben een goed ritme.  Wel zijn wij even rechtdoor gegaan op KP12, waardoor wij zo’n 15 seconden verliezen.”

Car #71 B Six – A. Vanrobaeys (BMW E30 M3) “Nog steeds tevreden.   Zelfde verhaal als gisteren, copy paste van onze dag gisteren.”

Car #67 C. Tanghe – D. Squedin (Porsche 997 GT3) “Wij zitten nog steeds op schema en hebben niet lek gereden”.   Wel onder de indruk van de crash van Pieter Tsjoen ook”

Car #104 G. Pyck – E. Mourisse (Renault Clio RS Line) “Op deze verraderlijke wegen met veel grind en stof houden wij goed ons ritme”

Car #72 G. Janssens – S. Prevot (Porsche 991 GT3 Cup) “Wij rijden een goed tempo en wij zijn overal sneller dan Tanghe en Van Parijs.  Wij rekenen nog op een spannende strijd tussen de Porsches”.

Car #68 T. Van Parijs – K. Heyndrickx (Porsche 997 GT3) “Wij voelen ons niet zo goed na de sortie van Pieter Tsjoen.  De motivatie en concentratie is wat weg”

Car #48 M. Duez J. Castelein (Alpine A110) “Het loopt niet geweldig, wij zijn nooit in het ritme gekomen door het te lang wachten en door de vertragingen”

Car #103 T. Rensonnet – R. Herman (Renault Clio RS Line) “Het blijft moeilijk.  In iedere bocht is het opletten.  Wij proberen zo efficient mogelijk verder te doen”
 
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws