Schitterende dubbel voor Hyundai

Er gebeuren in Ieper altijd heel wat omwentelingen op het laatste moment. Dit jaar, met een laatste etappe voorzien op en rond het Circuit van Spa-Francorchamps, was dat scenario niet van toepassing. De wedstrijd kantelde niet meer zondagochtend. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe wonnen voor de eerste keer samen en Hyundai scoorde een prachtige dubbel.

Afgezien van de lekke band van Loubet op de allerlaatste proef, was er niets bijzonders te melden in het slot van deze rally. Hyundai scoorde een prachtige dubbel en het duo Neuville-Wydaeghe behaalde zijn eerste overwinning samen, bovendien voor eigen publiek. Een mooi cadeau! Craig Breen heeft zijn rol perfect ingevuld door zijn positie als trouwe luitenant tot de finish vast te houden.

We onthouden ook dat Sébastien Ogier niet verwacht had dat de wedstrijd zo moeilijk zou zijn. Hij werd pas 5de. De eerste Toyota aan de finish was die van Kalle Rovanperä, die op het finishpodium plaats mocht nemen. De jonge Fin was ongetwijfeld de verrassing van deze Renties Ypres Rally Belgium, eerst en vooral omdat asfalt niet meteen zijn specialiteit is. Bovendien weet iedereen hoe moeilijk het parcours voor de Rally van Ieper is, zelfs voor piloten met veel ervaring. Petje af!

Een mooie winnaar, een grootse winnaar, die de wedstrijd duidelijk domineerde: kortom een prachtige première van het WRC in België.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws