Neuville en Wydaeghe heer en meester in Ypres Rally!

De laatste proef van de Renties Ypres Rally Belgium kroonde thuisheld Thierry Neuville zich als populaire winnaar.
De afsluiter, de 11.21 km lange Francorchamps 2 als Powerstage, waren er nog meer punten te winnen.
Ott Tänak won de proef en de vijf punten voor Hyundai Shell Mobis WRT met een tijd van 6:48.3.
Sébastien Ogier was goed voor een tweede plaats in de Toyota GAZOO Racing WRT, goed voor een vijfde plaats algemeen.

Als extraatje, naast de algemene overwinning, was Neuville goed voor een derde plaats in de Powerstage, 3.6 seconden van de snelste tijd. “Er lag een geweldige druk op onze schouders maar ik voelde me vrij comfortabel dit weekend. Ik kon altijd terugvallen op het team dat me een perfecte wagen afleverde. Ik ben gelukkig Martijn zijn eerste overwinning te kunnen geven, al had het al wat vroeger kunnen komen.”


Kalle Rovenperä werd vierde, op 4.9 seconden, en nam zo de laagste podiumplaats voor zijn rekening. “Ik voel me redelijk goed. We konden vaststellen dat twee jongens deze rally al eerder reden en ze gingen echt vlug. Het doet deugd om de beste te zijn van diegenen die hier de eerste maal aan de start kwamen. Dank aan het team.”

Elfyn Evans was vijfde en nam zo het ultieme Powerstage punt.
Craig Breen werd zesde in een voor hem matige rit, om zijn tweede plaats te verzekeren, en meteen ook 1&2 te scoren voor Hyundai. “Het is echt een plezier om dergelijke wagen te mogen besturen. Iedereen deed een topjob dit weekend. Ik heb echt van iedere seconde genoten.”

Gus Greensmith was zevende, terwijl Pierre-Louis Loubet tijd verloor door een lekke band.

In WRC2 won Jari Huttunen voor Hyundai Motorsport N, voor Nikolay Gryazin, die zich door de laatste proef worstelde maar alles tot een goed einde bracht.
In WRC3 was Yohan Rossel in een Citroën C3 Rally2 de primus. Hij haalde het voor PJM Cracco in een Skoda Fabia Rally2 evo en Vincent Verschueren in een Volkswagen Polo GTi R5.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws