Neuville controleert…

De wegen lagen er minder vuil bij dan tijdens de eerste doortocht en we zullen deze tweede ronde van de tweede dag herinneren als een ronde die Toyota goed lag. Toch had Neuville alles onder controle in deze Renties Ypres Rally Belgium.

Daar lijkt het op. Thierry’s aanpak van de wedstrijd lijkt sterk op de strategie die een zekere Freddy Loix hanteerde: sterk starten, daarna het ritme afstemmen op dat van de concurrentie en toeslaan wanneer de concurrentie moed krijgt om hen een morele opdoffer te geven. Zo kan de namiddaglus van de Hyundai-rijder samengevat worden. Neuville controleerde, maar klokte ook twee snelste tijden in Dikkebus en Mesen. Blijft de vraag of Neuville hetzelfde succesvolle einde zal kennen als Freddy Loix, die met 11 zeges de “King van Ieper” blijft.

De rijders toonden hoe klein de verschillen kunnen zijn op deze smalle en ultrasnelle baantjes, waar ze vaak met een topsnelheid van 200 km/h flirten. Zo zaten Ogier, Breen, Evans en Neuville op de proef van Hollebeke (KP 13) voor het grootste deel van de proef binnen de seconde. Op het einde van de 25,86 km lange proef, was het verschil tussen de top zes amper 5″6. De rijders zaten vaak op topsnelheid op deze proef.

Neuville en Breen bleven op de eerste twee plaatsen, zoals gisteren. Achter het leidersduo van Hyundai vinden we dezelfde vier, maar dan in een andere volgorde. Ott Tänak was gisteren derde, maar hij duikt naar de zesde plaats door een lekke band. Elfyn Evans is opgerukt naar de derde plaats. Kalle Rovanperä werd door Evans gepasseerd, maar hij blijft in de running voor het podium. Sébastien Ogier rukt op naar de vijfde plaats. Na de opgaves van Katsuta en Loubet, rukten de beste WRC3-piloten op naar de top 10. Onder hen drie Belgische piloten. Sébastien Bedoret is de beste van de Rally2-rijders. Hij staat op de zevende plaats als leider in WRC3. Yohan Rossel volgt met zijn Citroën C3 op amper 0″9. PJM Cracco en Vincent Verschueren ronden de top 10 af. In WRC2 blijft Oliver Solberg leider.

De Ypres Rally heeft altijd nog verrassingen in petto op het einde van de wedstrijd. Dit jaar zal de wedstrijd in een compleet ander decor worden afgesloten, dat van Spa-Francorchamps. Kan Neuville in eigen streek de klus klaren? We zullen het snel weten…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws