Porsche wordt zevende fabrikant in DTM

Naast de zes reeds gekende merken zoals Audi, Mercedes, BMW, Ferrari, Lamborghini en McLaren, die momenteel al rijden in de DTM, komt er komend weekend een zevende fabrikant aan de start van de vierde manche op de Nürburgring. Het Duitse SSR Performance brengt immers een Porsche 911 GT3 R naar de DTM. De wagen zal bestuurd worden door Michael Ammermüller.

“We zijn verheugd SSR Performance en Porsche te kunnen verwelkomen in de DTM. Het team en het merk vertegenwoordigen racen op het allerhoogste niveau, een perfecte match voor onze serie. Dat we de fans op de Nürburgring zo’n enorme verscheidenheid aan merken kunnen presenteren, maakt ons trots en blij”, zegt Frederic Elsner, director event & operations, ITR.

DTM - SSR Performance - Dekra

Het blijft voorlopig bij een eenmalige deelname vermits Stefan Schlund, directeur van SSR Performance GmbH, op deze manier wil onderzoeken of DTM het juiste platform is om zijn bedrijf op diverse manieren in de kijker te zetten.

Er wordt ook reikhalzend uitgekeken naar de allereerste deelname van een Porsche in de lange geschiedenis van DTM. Met betrokkenheid bij Formule E, IWSC, WEC, wereldwijde activiteiten met de GT3 R en de eigen Carrera Cup-serie van het merk, is de sportwagenfabrikant een instituut in de autosport. “De gastparticipatie is een klassieke win-winsituatie voor alle betrokkenen. We zijn natuurlijk benieuwd of het de Porsche gaat lukken om meteen tot de koplopers te behoren”, vult Frederic Elsner aan.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws