Enzo Ide pakt vierde plaats in Höljes

Het gaat steeds beter met Enzo Ide in de wereld van de rallycross. In het tweede weekend van zijn eerste volledige World RX-campagne liet de West-Vlaming zeer mooie dingen zien. De Belgische rijder van EKS JC eindigde derde in zijn halve finale, ondanks een lekke band. In de finale bracht een slimme joker-tactiek Ide bij de finish naar de vierde plaats, waardoor hij nu de zevende plaats in het WK inneemt.

Enzo Ide, FIA RX, EKS JC, rallycross, Höljes

“Het was leuk om weer in Höljes te rijden en ik ben echt heel blij met het resultaat. Het weekend kende nog wat goede en minder goede momenten, maar EKS JC heeft goed werk geleverd door de auto te krijgen waar ik hem hebben wil. Ik ben erg dankbaar om met dit team te kunnen werken, een team dat me constant helpt om goed in de auto te zitten, me te laten groeien en progressie te maken.

Na de halve finale had ik wat gemengde gevoelens, want ik vond het rot voor mijn teamgenoot Johan Kristoffersson die in de halve finale twee lekke banden had. Op hetzelfde moment dat hij door zijn lekke banden de leiding verloor, kon ik, ondanks een lekke band, de finale halen. Ik koos ervoor om in de finale meteen de joker te pakken en daardoor kon ik een goed tempo aanhouden en plaatsen goedmaken. Ik verloor even de focus, maar mijn spotter zette me weer op het juiste pad en het resultaat was dan ook goed. Ik heb een aantal goede rondetijden neergezet en ben vierde geworden, voor twee zeer snelle rijders en dat voelt heel goed aan.”

Begin september zien we Enzo Ide weer aan het werk in het Franse Lohéac.

(persbericht, foto’s met dank aan EKS JC)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws