Top 5 voor Esteban Muth in tweede race op de Nürburgring

Op de Nürburgring in Duitsland stond het afgelopen weekend de vierde ronde van de DTM op het programma en zowel de race op zaterdag als die op zondag stond bol van incidenten.

DTM, Nürburgring
Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de overstromingen werd er één minuut stilte gehouden.

Voor het eerst in vele jaren stonden er maar liefst 23 wagens aan de start van die eerste race daar op de Nürburgring. Porsche maakte er zijn debuut al was dat er eentje in mineur. Michael Amermüller moest zijn SSR Performance 911 al vrij vroeg in de race aan de kant zetten.

Onze landgenoot Esteban Muth nam in de eerste race thans een goede start en kon zijn positie min of meer behouden. De herstart verliep dan weer wat moeizamer. Muth eindigde met zijn T3 Motorsport Lamborghini in de eerste race op een veertiende plaats.

“We hebben eigenlijk nooit enige grip gevonden in de banden en we misten wat topsnelheid”, legt Muth uit. “Het resultaat was dat ik niet beter kon doen dan een 14de plaats in Race 1. Daarna hebben we een zeer lang overleg gehad binnen het team om te proberen de zaken te veranderen voor het treffen op zondag. En we gingen de goede richting uit…”

DTM, Nürburgring, Kelvin van der Linde, Audi

De overwinning, zijn derde al dit seizoen, was voor de Kelvin van der Linde in de Team Abt Sportsline Audi. Gastrijder Luca Stolz werd tweede, Philip Ellis derde. In de algemene rangschikking zien we de Duitser echter op P9 staan vermits hij als gastrijder geen punten kon scoren. Ellis verhuisde bijgevolg naar P2, de 15 punten van de derde plaats waren voor Mike Rockenfeller.

Actie in overvloed ook op zondag want ook in die race stapelden de incidenten zich op. Grootste slachtoffer betrof Kelvin van der Linde die na een aanrijding moest opgeven en bijgevolg geen punten scoorde.

DTM, Nürburgring

Maar met 129 punten in de algemene stand van het kampioenschap heeft de Zuid-Afrikaan er nog altijd 33 meer dan Maximilian Götz en kan zich bijgevolg de onofficiële halftijdse kampioen noemen.

De overwinning ging naar voormalig F1-piloot Alex Albon, zijn eerste in de DTM en pas de tweede voor Ferrari. Albon, die in zijn Alphatauri AF Corse Ferrari van op de pole startte had geen last van alles wat er achter hem gebeurde en kon probleemloos het zwart-wit geblokt passeren.

DTM, Nürburgring, Alex Albon, Ferrari

Daniel Juncadella werd in zijn Team Gruppem Racing Mercedes AMG tweede. Marco Wittmann voerde enkele seconden verder een treintje van drie aan en in dat treintje op de derde plaats Esteban Muth. Onze 19-jarige landgenoot besloot in zijn T3 Motorsport Lamborghini de top 5 en zette zo zijn beste resultaat … tot dusver .. neer in de DTM.

“Het was een compleet waanzinnige race, die begon met een crash die ik kon vermijden. Dat zette mij terug naar de 17de positie”, vertelt Esteban. “Daarna kon ik opklimmen door een zeer eenvoudige strategie te gebruiken: alle valstrikken vermijden! Sommigen waren duidelijk de pedalen kwijt op deze zondag! Ik ging vrij vroeg langs de pits voor de verplichte pitstop, en dat was de goede keuze. Uiteindelijk kwam ik over de finish op een vijfde positie. Ook al maakte het verloop van deze race mij redelijk nerveus, toch werd het uiteindelijk mijn beste resultaat in DTM. Een top 5 positie die me doet uitkijken naar een eerste podium, en met het team blijven we werken naar dit resultaat toe…”

DTM, Esteban Muth, T3 Motorsport
Foto met dank aan Esteban Muth (facebook – T3 Motorsport).

In de DTM Trophy reed Nico Verdonck zijn Toyota GR Supra in de eerste race naar een zesde plaats. Op zondag deed hij nog beter want met een derde plaats mocht onze landgenoot mee het podium op.

Nico Verdonck, DTM Trophy, Toyota Gazoo Racing, Toyota Supra
Foto met dank aan Nico Verdonck (facebookpagina).

Foto’s met dank aan DTM media.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws