Russel Racing ook op zondag

De gevreesde onweders voor zondag bleven gelukkig uit, hier en daar een drup regen kon de pret op de Limburgse omloop niet drukken en rond 14.30 uur werd het startschot gegeven van de tweede manche in het Belcar Endurance Championship dat deel uitmaakte van het Historic Grand Prix weekend op Zolder.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship

Net zoals op zaterdag waren het de proto’s die de kop van de race trokken en dan voornamelijk de #2 Russel Racing Norma M20 FC (Van Hooydonk/Thiers/Thiers) op de voet gevolgd door #TheRocket11 Norma M20 FC (Longin/Longin/Corten). Door een klein foutje van Van Hooydonk al vrij vroeg in de race werd de leiding overgenomen door Stienes Longin en de voorsprong werd door Christoff Corten naarmate de wedstrijd vorderde alsmaar verder uitgebouwd tot #TheRocket11 er de brui aan gaf. Net zoals tijdens de eerste race mocht het ook nu niet zijn voor vader en zoon Longin en Christoff Corten.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, Russel Racing by PK Carsport

De knalrode Norma van Russel Racing nam het commando over en gaf die niet meer af. Na een race van iets meer dan twee uur en vijf minuten reed Jeffrey Van Hooydonk voorbij de finish en pakte zo de tweede overwinning op evenveel races daar in Zolder tijdens het Grand Prix weekend.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, Red Ant Racing

De #12 Red Ant Racing Porsche 992 eindigde in het algemene klassement op een knappe tweede plaats en won bijgevolg ook bij de GTA’s. De #67 T2 Racing Norma M20 FC finishte een kleine acht seconden later en pakte brons, maar werd dan wel weer tweede bij de proto’s.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, T2 Racing, Norma M20 FC

Ook Belgium Racing behaalde in hun klasse twee podiumplaatsen. De #99 Porsche 992 van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens werd, op zaterdag nog bijgestaan door Jorge Mario Bergoglio, beter bekend als paus Franciscus, knap tweede (vierde algemeen). De broers Koen en Kris Wauters eindigden in hun #97 Porsche 992 op een mooie derde plaats (vijfde algemeen).

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, Red Ant Racing

Ook bij de GTB’s mocht Red Ant Racing opnieuw vieren want de #6 Porsche Cayman van Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Jimmy De Breucker was te sterk voor de #53 Cayman van Q1 Trackracing/EMG Motorsport en de #718 Cayman van de Sparx Group.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, Pricon Racing, BMW M3

Nadat de #470 BMW M2 CS Racing van Stevens Motorsport op de eerste dag nog de overwinning behaalde moest het West-Vlaamse team zich op D2 tevreden stellen met de bloemen voor de tweede plaats. De overwinning ging naar de #42 Pricon Racing BMW M3 van Jan Von Kiedrowski en Marco Petry. De #154 QSR Racing Audi werd derde.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws