Sébastien Ogier eerste leider

980m lang was de openingsproef van Griekenland, de Rally van de Goden. Welgeteld 51s hadden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia ervoor nodig in hun Toyota Yaris. En op de plaatsen twee en drie vinden we eveneens Toyota teams terug, met name Elfyn Evans – Martin Scott en Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen.

Ogier: “Ik hou van Griekenland, het is zo’n mooi land.Ik ben heel blij terug te zijn op deze wegen. We hebben serieus wat werk voor de boeg morgen met als eerste op de baan te zijn, maar we zullen ons best doen want het is een wedstrijd die ik heel erg leuk vind.”

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe waren de snelste Hyundai op plaats vier gevolgd door Dani Sordo – Candido Carrera en Ott Tänak – Martin Järveoja. Jourdan Serderidis en Frederic Miclotte begonnen de wedstrijd met een 28ste plaats terwijl Filip Pyck en Peter Dehouck een 32ste tijd reden. (STAND)

Neuville: “We hebben veel verschillende omstandigheden gezien tijdens de verkenningen, het zal hard worden voor ons en het materiaal. We moeten vooral proper en strak rijden. We kijken uit naar de strijd en we genoten wel van deze korte proef. Het was leuk om de fans terug te zien.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws