Reactie Thierry Neuville en Andrea Adamo

Thierry Neuville :”We hebben veel problemen gehad, dus het was een beetje een dag om te vergeten. We kregen vanochtend bij de start te maken met elektrische problemen en daarna hadden we een probleem met een lekkende stuurbekrachtiging. Ik was vandaag soms meer een monteur dan een coureur. We realiseerden ons dat er een probleem was in de bandenzone, en ons enige doel was om de schade te herstellen. We hadden gewoon niet genoeg tijd. Uiteindelijk is het ons gelukt en ik ben trots op het werk dat we hebben verricht om de auto op tijd te repareren voor de laatste twee etappes. Onze enige hoop is nu om te proberen P7 terug te pakken, of misschien P6, dat is ongeveer het beste wat we kunnen doen. Het zal moeilijk worden, maar we gaan ons best doen en onze motivatie hoog houden tot het einde.”

Andrea Adamo: “De Acropolis Rally heeft nog maar eens aangetoond, voor zover dat nog nodig was, hoe zwaar hij is en waarom hij de Europese Safari Rally wordt genoemd. Voor ons hebben Dani en Ott een goede dag gehad. Helaas hadden we een moeilijke dag met Thierry, die zijn gebruikelijke toverkunsten heeft verricht om de auto te repareren, dus ik wil hem hartelijk danken voor zijn inspanningen en zijn inzet telkens als hij in de auto zit. Ott heeft geworsteld met de set-up, maar aan het eind van de dag ligt hij op de tweede plaats met een kleine marge tussen de rijders, dus het is close. Morgen en zondag zijn er nog heel wat competitieve kilometers te gaan, dus we gaan er vanavond alles aan doen om de auto’s comfortabeler te maken en morgen weer te gaan vechten.”

Foto’s: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws