Kalle Rovanperä aan de leiding in Griekenland

Vijf proeven werden vandaag afgewerkt, goed voor 89,4 kilometer tegen de klok. Een snelste tijd voor Tänak, een snelste tijd voor Neuville, twee snelste tijden voor Rovanperä en 1 snelste tijd voor Ogier, of anders gezegd Toyota – Hyundai: 3-2.

Kalle Rovanperä mag zich voorlopig de snelste noemen al zijn de verschillen met zijn dichtste belagers heel klein te noemen. Op plaats twee vinden we Ott Tänak terug op 3.7s van de leider, maar ook met slechts 0.2s voorsprong op Sébastien Ogier. Het podium staat dus voorlopig binnen de 4s van elkaar, dat beloofd voor morgen.

Terwijl Sébastien Ogier verbluffende tijden liet optekenen als eerste op de baan had zijn teamgenoot Elfyn Evans grote problemen met de versnellingsbak. Gezien er geen service tussendoor was kon het probleem niet opgelost worden waardoor iedere proef enorm veel tijd verloren ging. Voor de strijd om de titel heel slecht nieuws dus.

De tweede Hyundai i20 Coupé WRC vinden we terug op plaats vier in handen van Dani Sordo, zijn achterstand op plaats drie en het podium dus bedraagt 20s.

“Fucking shit day” waren de eerste woorden van Thierry Neuville aan de finish van de laatste proef. Hij was op weg naar een snelste tijd op deze proef, echter een lichte sortie van Loubet na mechanische problemen en een rode vlag beslisten er ander over. Alhoewel, Thierry en Martijn kregen wat hen toekwam, de snelste tijd via een normtijd.

De Ford rijders vinden we terug op plaats vijf en zes. Adrien Fourmaux, bijgestaan door Renaud Jamoul, heeft een kleine halve minuut voorsprong op zijn teamgenoot Greensmith.

Voorlopige stand

Foto’s: Toyota Gazoo Racing Media & Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws