Kalle Rovanperä onbedreigd leider

Ook in het eerste zaterdaggedeelte van de WK-rally van Griekenland was er niets in te brengen tegen het leiderschap van Kalle Rovanperä en diens Toyota Yaris WRC.

De jonge Fin lukte in de vier eerste klassementsproeven de besttijd, en diepte daarmee zijn voorsprong uit tot 39.7 sec op zijn dichtste belager, Ott Tänak (Hyundai). Sébastien Ogier, die wist te vertellen dat het parcours flink wat gewijzigd was ten opzichte van de verkenningen, volgde als derde, op 43.3 sec van zijn teamgenoot Rovanperä.

De top-5 wordt rondgemaakt door Danni Sordo (Hyundai) en Adrian Formaux (Ford Fiesta), bijgestaan door onze landgenoot Renaud Jamoul, weliswaar op 1’32” en 2’44” achterstand.

Thierry Neuville lukte in de laatste zaterdagmorgenproef, de meer dan 18 km tellende KP Eleftherokori, nog eens een derde tijd. Voor de rest was het voor onze landgenoot wat achter de feiten aanhollen. Hij klaagde vooral over het feit dat hij het gevoel heeft alles te moeten vegen, en er van sporen van voorgangers helemaal geen sprake is. En ook een verkeerde bandenkeuze op de openingsproef vandaag deed hem wat seconden verliezen. Thierry en co-rijder Martijn Wydaeghe staan voor het ogenblik op een 14e plaats algemeen.

In Rally2 zien we Andreas Mikkelsen(Skoda Fabia) aan de leiding, maar binnen de minuut voelt hij nog de hete adem in de nek van Bulacan Wilkinson, Yohan Rossel, Chris Ingram en Kajetan Kajetanowicz. Rossel is hier als Citroën-rijder wat de vreemde eend in de bijt, gezien de rest allemaal met Skoda aan de start staat.

In Rally3 leidt de plaatselijke Nikolaos Ziovas met de Ford Fiesta.

Bij de andere Belgen zien we Jourdan Serderidis en Fred Miclotte, met de Ford Fiesta WRC op een 21e plaats in het klassement. Filip Pyck en Peter Dehouck verloren vrijdag flink wat tijd door een probleem met de cardan, en plaatsen hun Skoda Fabia voorlopig op een 32e plaats.

Deze namiddag volgen nog twee klassementsproeven, goed voor in totaal meer dan 40 km tegen de klok.

Foto: Met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws