Rovanperä gaat als leider laatste dag in

Ook in de resterende twee zaterdagproeven van de WRC-rally van Griekenland hield Kalle Rovanperä de leiding.

De scratchtijden gingen wel naar Sébastien Ogier en Ott Tänak, maar dat was amper enkele tellen sneller dan de leider. “Ik heb met het oog om wat voorzichtigheid in te bouwen gekozen voor een andere set-up in de namiddag. Iets wat me niet zo goed bevallen is, gezien we hierdoor wat tractie verloren. Zeker niet gemakkelijk, maar laat ons nu maar uitkijken wat we morgen kunnen doen” besloot Rovanperä deze dag.

Tänak deed ook wat wijzigingen aan de Hyundai. Naar eigen zeggen voelt hij de wagen beter aan, en bovendien deed hij ook een goede bandenkeuze. Dat zal ook morgen in de drie resterende proeven van belang zijn voor Ott, want Sébastien Ogier volgt amper een tiental seconden verderop. “Alles verloopt nog altijd volgens plan, en we werkten een perfect namiddaggedeelte af” aldus de Fransman. Daar de top-3 nog altijd binnen de 40 seconden van elkaar hangen, zullen deze rijders wel uitmaken wie waar op het podium zal plaatsnemen.

Dani Sordo, die van zichzelf vond dat hij wat te traag was, en Adrian Formaux, die vooral veel ervaring opdeed, volgen nog altijd op plaatsen 4 en 5. Hun achterstand bedraagt nu 2’09” en 3’19”.

Thierry Neuville had deze namiddag een beter gevoel in de wagen en is intussen opgeklommen naar een tiende plaats. Zijn doel voor morgen is om nog de twee Rally2-rijders, Marco Bulacia Wilkinson en Andreas Mikkelsen, achter zich te laten. De top-2 van Rally2 leveren wel een boeiende strijd in hun klasse, gezien ze met amper 0.8 sec van elkaar gescheiden zijn. Nikolaos Ziovas is alleenheerser met zijn Ford Fiesta in Rally3.

Ook de andere landgenoten consolideren hun plaatsje in het klassement. Fred Miclotte, als navigator van Jourdan Serderidis, en het West-Vlaamse duo Filip Pyck-Peter Dehouck, staan respectievelijk op een 23e en 32e plaats.

Zondag volgen er nog drie snelheidsritten, goed voor toch bijna 70 km tegen de klok.

Foto: Met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws