Rovanperä winnaar van WRC-rally van Griekenland!

Nog drie zondagproeven waren het ingrediënt voor de deelnemers aan de WRC-rally van Griekenland.

Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) bewees zijn koelbloedigheid toen hij, na winst op de openingsproef, in de daaropvolgende KP bijna 10 seconden moest toegeven op zijn voornaamste belager, Hyundai-adept Ott Tänak. De jonge Fin had gekozen voor een hardere band vooraan, wat helemaal niet geslaagd bleek op deze chronorit. Maar in de Powerstage stelde hij terug orde op zaken en toonde zich de snelste van het hele lot.

Tänak kon zijn tweede plaats consolideren, en Sébastien Ogier maakte het succes voor Toyota Gazoo Racing WRC compleet door het laagste podiumschavotje voor zijn rekening te nemen.

Dani Sordo (Hyundai) en Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) waren goed voor plaatsen vier en vijf. Lange tijd had Adrian Formaux, met als co onze landgenoot Renaud Jamoul, uitzicht op een stekje binnen de top-5. Maar nog voor de start van de eerste snelheidsrit vandaag kreeg Formaux met motorproblemen aan de Ford te kampen. Waardoor hij 18 minuten te laat inklokte en dus flink wat straftijd kreeg. Ook Elfyn Evans sprong nog over hem, zodat het Frans-Belgische duo moest tevreden zijn met rang 7.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe slaagden gedeeltelijk in hun opzet. Ze konden de Rally2-rijders te grazen nemen en oprukken naar plaats 8. Maar de hoop om zich de snelste te tonen in de Powerstage kwam niet uit, gezien de Hyundai niet verder kwam de de vierde tijd.

Andreas Mikkelsen en Marco Bulacia Wilkinson, beiden met Skoda, bleven in WRC2 aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kon eerstgenoemde het laken naar zich toehalen, met een verschil van 16 seconden.

Yohan Rossel was na Ieper terug de snelste in WRC3. De Citroën-piloot was sneller dan Kajetan Kajetanowicz en Chris Ingram, alle twee op Skoda.

22e en 30e, die plaatsen waren weggelegd voor de andere Belgen, met name Jourdan Serderidis-Fred Miclotte (Ford) en Filip Pyck-Peter Dehouck (Skoda).

Foto’s: Met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC en Hyundai Motorsport.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws