P8 en 6 voor Goossens, podium voor Pilate

De zevende en achtste manche van de indrukwekkende NASCAR Whelen Euro Series werden het afgelopen weekend op het Automotodrom Grobnik in Kroatië verreden. Marc Goossens finishte op zaterdag op een achtste plaats en wist op zondag twee plaatsen goed te maken. Simon Pilate behaalde op zondag een plaatsje op het podium.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series,

Loris Hezemans won in zijn Ford Mustang van Hendriks Motorsport in EuroNASCAR Pro de race op zaterdag en dit voor teamgenoot Vittorio Ghirelli. In zijn EuroNASCAR FJ van Academy Motorsport / Alex Caffi reed Jacques Villeneuve naar een derde plaats, voor Lucas Lasserre en Alon Day. Onze landgenoot Marc Goossens werd in de #77 Chevrolet Camaro achtste, vlak achter teamgenoot Nicolo Rocca.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Marc Goossens, DF1 Racing

Voor Simon Pilate verliep het op zaterdag zelfs lange tijd uitstekend. Onze landgenoot reed in de laatste ronde nog in derde positie, maar door onoplettendheid van een onvoorzichtige rijder kwam het tot een frontale aanrijding die de linker voorband vernielde en de stuurkolom verboog. Een zestiende plaats in die eerste race op zaterdag was niet de juiste uitslag.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Marc Goossens

Op zondag verliep het voor beide Belgen nog beter. Marc Goossens wist in de race (EuroNASCAR Pro) op zondag een zesde plaats te pakken, nu net voor teamgenoot Nicolo Rocca. De overwinning was voor Gianmarco Ercoli, Loris Hezemans werd tweede, P3 was er voor Alon Day.

In EuroNASCAR 2 kreeg Simon Pilate dan toch wat hij verdiende, een plaats op het podium want onze landgenoot werd in de #66 Chevrolet Camaro (DF1 Racing) derde. De overwinning daar was voor Tobias Dauenhauer, gevolgd door Martin Doubek.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Simon Pilate, DF1 Racing

“Op Brands Hatch werd ik al eens tweede en derde, nu in Kroatië opnieuw derde. Weet je wat nu mooi zou zijn? Een eerste overwinning, en waar kan ik die beter behalen dat in eigen land, tijdens de volgende manche op Circuit-Zolder,” besluit Simon.

Ook RallyandRaces was aanwezig in Kroatië. Een volledig album van onze fotograaf Bart Dehaese volgt binnenkort.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws