Een positief weekend, ondanks moeilijke kwalificaties

De zesde meeting van de DTM, op het TT Circuit Assen, bood Esteban Muth opnieuw de gelegenheid om punten te scoren in het kampioenschap. Onze landgenoot was goed voor twee mooie remontes op de omloop in Noord-Nederland en in de uitslag van de races vinden we de Lamborghini Huracan GT3 van T3 Motorsport op de achtste en tiende plek terug. Op twee meetings van het einde, mikt Muth op een plek in de top 10 van het kampioenschap en een eerste podium.

Esteban Muth, DTM

Esteban Muth is zonder meer één van de rijders met weinig ervaring in het peloton van de DTM, maar dat neemt niet weg dat hij menig volger verbaast. Op het TT Circuit Assen, dat voor hem nagelnieuw was, kreeg de 19-jarige Muth een teamgenoot van formaat. “Mirko Bortolotti, de fabrieksrijder van Lamborghini, maakte dit weekend zijn debuut in DTM”, legt de rijder van T3 Motorsport uit. “Voor mij was het een prima gelegenheid om me te meten met iemand die de Huracan GT3 als zijn broekzak kent. Ik wilde dit weekend dus niet alleen goed scoren, maar ik wilde ook leren van de samenwerking met mijn teamgenoot. Misschien was niet alles dit weekend perfect, maar het was eens te meer positief.”

Esteban Muth, DTM

Bij de werkpunten, zit zeker de performance tijdens de kwalificaties. “Zestiende en veertiende op de startgrid staan, is niet meteen mijn ambitie”, weet Muth. “Zaterdag verloor ik mijn snelste tijd omdat ik de tracklimits overschreed. Zondag was ik in staat om te vechten voor een plaats in de top 5, maar de rode vlag kwam uit tijdens mijn snelle ronde. Daarna kon ik niet meer terugvallen op de piek van mijn nieuwe banden. In dit kampioenschap telt ieder detail, bewijs, ik zat op een goede halve seconde van de polepositie, maar stond vijftiende in het klassement. Alles is daarmee gezegd.”

Tijdens de beide wedstrijden liet Esteban zien uit het goede racehout te zijn gesneden, met twee remontes. In de eerste race won hij maar liefst acht plaatsen en dat voor tribunes met maar liefst 30.000 toeschouwers. Ook op zondag zat Muth goed in het ritme. “Zondag reed ik de op twee na snelste ronde in de race en werd tiende”, gaat de jongeman uit de Brusselse rand verder. “Bovendien was de samenwerking met mijn teamgenoot Mirko Bortolotti prima en dat heel het weekend lang. Ik heb echt veel opgestoken van zijn aanwezigheid. Ik denk dat ik mits betere kwalificaties kan meespelen voor de top-5.”

Esteban Muth, DTM

Het DTM 2021 telt nog twee meetings. Na Hockenheim, van 1 tot en met 3 oktober, is het aan de Norisring om de finale van het seizoen te huisvesten en dat van 8 tot en met 10 oktober. “Ik ben 12de in het kampioenschap en wil in mijn eerste seizoen echt graag in de top 10 eindigen”, weet Esteban. “Maar bovenal zou ik echt graag naar het podium rijden. Met het team T3 Motorsport en mijn Lamborghini Huracan GT3, is dat een realistisch doel. Lang leve het vervolg!”

Marco Wittman won in zijn BMW van Walkenhorst Motorsport de race op zaterdag voor de T3 Lamborghini van Mirko Bortolotti en de Red Bull AF Corse Ferrari van Liam Lawson.

Op zondag was Luces Auer in zijn Mercedes-AMG (Team Winward) het snelst, voor opnieuw Liam Lawson en Marco Wittmann.

Foto’s met dank aan Muth pers info.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws